Violonistul David Garrett concertează la Bucureşti, la Arenele Romane

Celebrul violonist David Garrett va concerta la Bucureşti, la Arenele Romane, pe 18 august, în cadrul turneului „Iconic Tour 2023”.

385 afișări
Imaginea articolului Violonistul David Garrett concertează la Bucureşti, la Arenele Romane

David Garrett, Facebook

Turneul de promovare al noului album semnat de David Garrett - „Iconic”, a debutat în luna martie a acestui an cu un show remarcabil în Rosengarten, Mannheim. Noul său concert „Iconic” se bucură de un succes imens în rândul publicului, astfel că în numai două luni de la debut a înregistrat vânzări de peste 100.000 de bilete vândute, iar alte 26 de concerte sunt deja sold-out.

David Garrett revine la Bucureşti şi va concerta pe 18 august, la Arenele Romane, o locaţie adecvată conceptului scenic al show-ului „Iconic”. Astfel, admiratorii violonistului David Garrett se vor putea bucura de un concert inedit de muzică clasică, susţinut în aer liber, începând cu ora 20:00.

Actuala producţie concertistică a celebrului violonist David Garrett este concepută într-o manieră inedită şi fascinează audienţa din întreaga lume. Pentru prima dată, violonistul David Garrett evoluează pe aceeaşi scenă în formula de trio, alături de Franck van der Heijden la chitară şi Rogier van Wegberg la bas creând o atmosferă intimă, relaxată şi, în acelaşi timp, plină de emoţie.

Concertul reprezintă un omagiu adus marilor violonişti ai epocii de aur, inspirat de acei violonişti legendari ale căror capodopere muzicale l-au inspirat pe David Garrett încă din copilărie. Repertoriul ales pentru show aduce în prim plan piese ale virtuozilor viorii, precum Zino Francescatti, Arthur Grumiaux, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler sau Yehudi Menuhin care, de-a lungul timpului, i-au cucerit pe iubitorii de muzică clasică din întreaga lume. Programul concertului „Iconic” cuprinde melodiile care l-au însoţit pe David Garrett pe tot parcursul artistic, repere muzicale descoperite în copilărie şi aprofundate până în prezent.

„Din păcate, multe dintre lucrările excepţionale ale marilor virtuozi au căzut în uitare. Din acest motiv, am considerat că este timpul să le readuc în atenţia iubitorilor de muzică clasică, să readuc la viaţă toate aceste piese rare, atât de frumoase”, a spus David Garrett.

Până în prezent, programul turneului cuprinde peste 55 de concerte în 12 ţări. Pe lângă Germania şi Austria, David Garrett va concerta pe cele mai mari scene din Elveţia, Luxemburg, Danemarca, Polonia, Italia, Bulgaria, Cehia, Turcia, Georgia, Singapore şi, bineînţeles, România. Alte 25 de concerte în 7 ţări, inclusiv Australia şi China, se află pe lista turneului amplu din acest an.

David Garrett a început să cânte la vioară la vârsta de patru ani. Şi-a făcut debutul pe scenă la vârsta de zece ani şi a devenit cel mai tânăr artist care a semnat vreodată un contract cu casa de producţie Deutsche Grammophon, doar trei ani mai târziu. În adolescenţă şi-a construit o carieră solo stelară înregistrând „24 de Capricii pentru vioară solo” semnate de compozitorul italian Niccolo Paganini. Ulterior, s-a înscris la renumita şcoală Juilliard din New York fiind unul dintre primii elevi ai lui Itzhak Perlman.

În ultimele două decenii, a cântat cu unele dintre cele mai importante orchestre alături de dirijori faimoşi în întreaga lume şi a ajuns la inimile unui public nou, pe întreg mapamondul, prin intermediul concertelor crossover care includ imnuri rock, sonate clasice, piese solo şi muzică de film. Dezvăluind povestea parcursului său artistic, uneori dificil, de la vârsta fragedă a unui copil minune la viaţa de adult a unui artist de succes, prima sa carte autobiografică, intitulată „Dacă ai şti” (Wenn ihr wüsstet), a fost publicată de Heyne Verlag la începutul anului 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici