Importurile de gaze ruseşti în România, în continuare mai mici cu 30%

Importurile de gaze ruseşti în România sunt în continuare mai mici cu 30%, deşi compania ucraineană de stat Naftogaz a anunţat duminică reluarea tranzitului de gaze la capacităţile normale.

15 afișări
Imaginea articolului Importurile de gaze ruseşti în România, în continuare mai mici cu 30%

Importurile de gaze ruseşti în România, în continuare mai mici cu 30%

"Importurile de gaze sunt în continuare mai mici cu 30%, la fel cum am anunţat că vor fi până în 11 ianuarie", a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Transgaz Mediaş, Ioan Rusu.

Autorităţile de la Bucureşti au primit, vineri, o atenţionare prin care Gazprom anunţa reducerea livrărilor către România până în11 ianuarie, iar ministrul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat sâmbătă, că situaţia alimentării cu gaze a consumatorilor români este sub control.

România importă din Rusia aproximativ o treime din consumul anual de gaze.

Consumul de gaze în România este de 58,5 milioane metri cubi pe zi, din care 33 milioane sunt din producţia internă, acoperite de la Romgaz, Petrom şi alte companii.

Ucraina şi Rusia se află într-o dispută prelungită pe marginea preţurilor şi datoriilor legate de aprovizionarea cu gaze naturale ruseşti, care a condus, în 1 ianuarie, la întreruperea livrărilor de gaze destinate pieţei ucrainiene din partea Gazprom.

Circa 80% din gazul exportat de Gazprom spre ţările Uniunii Europene tranzitează Ucraina.

Citeşte şi

Naftogaz a majorat livrările de gaze către România

Ucraina a reluat tranzitul de gaze către România la capacitate normală - Naftogaz

Naftogaz susţine că Gazprom a redus livrările de gaze către Europa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici