Mănescu vrea ca CFR Marfă să participe la un proiect de transport între Marea Baltică şi M. Neagră

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, vrea ca CFR Marfă să participe la un proiect internaţional de transport al mărfurilor între Marea Baltică şi Marea Neagră, denumit Viking.

175 afișări
Imaginea articolului Mănescu vrea ca CFR Marfă să participe la un proiect de transport între Marea Baltică şi M. Neagră

Mănescu vrea ca CFR Marfă să participe la un proiect de transport între Marea Baltică şi M. Neagră (Imagine: Gabriel Perescu/Mediafax Foto)

Mănescu a discutat despre proiect, miercuri, la Luxemburg, cu ministrul lituanian al Transporturilor, Rimantas Sinkevičius. Proiectul vizează transportul de produse între porturile Klapeida şi Odessa, din Lituania, respectiv Ucraina.

Contribuţia CFR Marfă ar consta în preluarea la transport în tranzit a unei părţi din traficul de containere realizat prin Viking pe reţeaua feroviara românească, între Giurgiuleşti/Galaţi sau Vadu Siret, implicând transbordarea containerelor, sau Ungheni şi Giurgiu/Ruse, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

CFR Marfă este cea mai mare companie de transport marfă din România, fiind deţinută de stat. Ministerul Transporturilor vrea să privatizeze compania şi a declarat câştigător al licitaţiei principalul operator privat, GFR, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.

Termenul pentru finalizarea privatizării expiră însă duminică, nefiind prelungit, miercuri, de către Guvern. În lipsa altei decizii pe această temă, GFR ar trebui să achite în următoarele zile încă 170 milioane euro pentru cele 51% din acţiunile CFR Marfă scoase la vânzare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici