Nokia a lansat trei telefoane cu touchscreen care imită smartphone-urile. Ce preţuri au noile produse

Nokia a lansat trei telefoane cu touchscreen în gama "Asha", cu preţuri de la 63 de euro, revigorând linia de produse mai ieftine pentru a se adresa cererii de funcţii caracteristice smartphone-urilor din partea clienţilor care nu sunt dispuşi să investească într-un mobil premium.

1209 afișări
Imaginea articolului Nokia a lansat trei telefoane cu touchscreen care imită smartphone-urile. Ce preţuri au noile produse

Nokia a lansat trei telefoane cu touchscreen care imită smartphone-urile. Ce preţuri au noile produse (Imagine: www.nokia.com)

Asha 305 este disponibil începând de luna aceasta şi are un preţ de referinţă de 63 de euro, fiind cel mai ieftin telefon cu touchscreen fără tastatură, a declarat pentru Bloomberg vicepreşedintele Nokia Juha-Pekka Sipponen.

Asha 306, cu un preţ de 68 de euro, şi Asha 311, 92 de euro, au o interfaţă touchscreen mai rapidă decât modelul mai ieftin şi un procesor de 1 GHz, urmând să apară pe piaţă în luna iulie.

Nokia a lansat în octombrie gama Asha, descrise ca fiind la limita dintre telefon clasic şi smartphone. Toate modelele sunt echipate cu Nokia Browser, pentru a permite utilizatorilor să navigheze fără probleme pe internet.

Grupul finlandez, care a fost detronat în 2011 din poziţia de lider al pieţei mondiale a telefoanelor mobile după 14 ani de dominaţie, încearcă să revigoreze afacerile pe segmentul telefoanelor ieftine, unde vânzările au scăzut cu 16% în primul trimestru după ce mulţi clienţi s-au orientat către cele mai ieftine smartphone-uri cu sistem de operare Google Android.

Nokia a adoptat anul trecut Microsoft Windows Phone ca principală platformă software pentru smartphone-uri, dar cel mai ietin model rezultat din această alianţă este Lumia 610, cu un preţ de referinţă de 189 euro.

Noile modele Asha cu touchscreen oferă utilizatorului o mai bună compatibilitate cu anumite servicii, precum cele de hărţi şi aplicaţiile pentru telefoane mobile, a adăugat Sippoen.

Cele trei telefoane vin cu 40 de jocuri gratuite produse de Electronic Arts, iar modelul 311 include o versiune a Angry Birds, unul dintre cele mai populare jocuri pentru smartphone-uri, produs de Rovio Entertainment.

Totodată, Asha 311 are ecran tactil capacitiv, similar cu cele regăsite pe majoritatea smartphone-urilor.

Preţurile de referinţă recomandate de Nokia nu includ taxe şi subvenţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici