Amnesty International a recunoscut că a greşit faţă de Alexey Navalny şi i-a prezentat scuze opozantului rus

  • În februarie, organizaţia de apărare a drepturilor omului i-a atribuit rusului comentarii de incitare la ură.
  • Navalny a fost decăzut tunci de pe scara moralităţii, dar a fost ridicat acum la rangul de ”prizonier al conştiinţei”.
  • Pe Twitter, şeful de cabinet al lui Navalny a acceptat scuzele în numele deţinutului.
1134 afișări
Imaginea articolului Amnesty International a recunoscut că a greşit faţă de Alexey Navalny şi i-a prezentat scuze opozantului rus

Alexey Navalny

Amnesty International admite că a făcut o greşeală şi şi-a cerut scuze „pentru impactul negativ pe care acesta l-a avut asupra lui Alexey Navalny personal” şi a activiştilor din Rusia şi din întreaga lume care au militat pentru elibertatea opozantului rus.

Organizaţia Amnesty International şi-a cerut scuze celui mai critic personaj al liderului de la Kremlin, Alexey Navalny, pentru că l-a eliminat de la statutul său de frunte şi a precizat că îi va restabili demnitatea.

Amnesty a anunţat pe 24 februarie că va înceta să se refere la Navalny ca ”prizonier de conştiinţă” pe motiv că în trecut a făcut comentarii care s-au calificat la susţinerea urii.

"În urma unei evaluări atente, Amnesty International a decis să-l numească din nou pe Alexei Navalny drept„ Prizonierul conştiinţei "”, a declarat într-un comunicat vineri.

Amnesty a declarat că guvernul rus şi susţinătorii săi au folosit decizia din 24 februarie pentru a încălca în continuare drepturile lui Navalny, un critic vocal al preşedintelui Vladimir Putin.

Politicianul rus de opoziţie, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat în luna ianuarie şi condamnat la închisoare. El se află şi acum după gratii, unde reclamă abuzuri ale autorităţilor, ia o vreme a făcut greva foamei

Leonid Volkov, şeful de cabinet al lui Navalny, a scris pe Twitter că acceptă scuzele în numele clientului său şi apreciază ”capacitatea de a recunoaşte greşelile şi de a merge mai departe este cel mai important lucru care distinge oamenii normali de Putin”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici