Angela Merkel şi Germania îi mulţumesc lui Benedict al XVI-lea într-o slujbă la Berlin

Cancelarul Angela Merkel şi mai mulţi membri ai Guvernului german au asistat joi seara la Berlin la o slujbă în onoarea lui Benedict al XVI-lea, cu ocazia ultimei zile a pontificatului său.

285 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel şi Germania îi mulţumesc lui Benedict al XVI-lea într-o slujbă la Berlin

Angela Merkel şi Germania îi mulţumesc lui Benedict al XVI-lea într-o slujbă la Berlin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cancelarul, îmbrăcat într-o vestă de culoarea ocrului, a asistat la această slujbă la catedrala Saint-Edwige, cea mai mare biserică romano-catolică din capitală, în onoarea compatriotului său Josef Ratzinger.

Câteva sute de credincioşi, între care Horst Seehofer, preşedintele CSU, fratele bavarez al CDU al lui Merkel, şi ministrul de Interne, Hans-Peter Friedrich, şi cel al Economiei, Philipp Rösler, au fost, de asemenea, prezenţi, a constatat un fotograf al AFP.

În predica sa, preşedintele conferinţei episcopale germane, arhiepiscopul de Fribourg Robert Zollitsch, i-a mulţumit lui Benedict al XVI-lea în numele germanilor pentru "cuvintele sale clare" rostite în timpul pelerinajului din 2006 la fostul lagăr de concentrare nazist de la Auschwitz (Polonia), unde au fost ucişi peste 300.000 de evrei.

Benedict al XVI-lea a atribuit atunci crimele naziste şi Holocaustul, unui "grup de criminali" care a folosit poporul german drept "un instrument pentru setea de distrugere şi de putere".

Papa Benedict al XVI-lea a abdicat joi, un fapt inedit în ultimele secole. El a părăsit Vaticanul în cursul după-amiezii pentru a merge cu elicopterul la Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor, situată la aproximativ 30 de kilometri de Roma.

Sfântul Părinte, în vârstă de 85 de ani, care nu se mai simte capabil să ducă povara misiunii sale, şi-a anunţat demisia la 11 februarie spre surpriza generală.

Demisia lui a intrat în vigoare oficial la ora 19.00 GMT (21.00 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici