Atac cibernetic cu ţintă clară: Datele personale a peste 1.000 de transfugi din Coreea de Nord, furate

Datele personale şi adresele a 997 de transfugi nord-coreeni au fost furate în urma unui atac cibernetic ce a vizat un centru pentru refugiaţi, a anunţat vineri Ministerul Unificării de la Seul, informează agenţia The Associated Press.

1063 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic cu ţintă clară: Datele personale a peste 1.000 de transfugi din Coreea de Nord, furate

Atac cibernetic cu ţintă clară: Datele personale a peste 1.000 de transfugi din Coreea de Nord furate

Un birou regional al centrului de relocare Hana a anunţat transfugii afectaţi de această breşă de securitate după ce săptămâna trecută a descoperit că un computer a fost compromis în luna noiembrie.

Poliţia a transmis că a demarat o investigaţie în acest caz, însă până în acest moment nu a indicat despre cine se crede că ar fi responsabil pentru acest incident.

Ministerul Unificării a comunicat că nu au fost descoperite semne care să indice atacuri cibernetice ori scurgeri de informaţii în cazul altor birouri regionale.

Centrul de relocare Hana, care are 25 de birouri regionale în întreaga ţară, are rolul de a oferi asistenţă transfugilor nord-coreeni care s-au stabilit în Coreea de Sud.

Aproximativ 30.000 de nord-coreeni au fugit în Coreea de Sud, cei mai mulţi fugind din ţara natală în China şi apoi în Coreea de Sud.

Guvernul de la Seul a acuzat în repetate rânduri Coreea de Nord că a întreprins atacuri cibernetice împotriva autorităţilor şi companiilor sud-coreene, însă Phenianul a negat mereu acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici