Circa 20 de români vor fi expulzaţi din Genova

Circa 20 de români, printre care infractori şi prostituate, vor fi expulzaţi săptămâna aceasta de prefectura din Genova, în baza directivei europene care prevede posibilitatea repatrierii cetăţenilor comunitari, din motive de ordin public şi dificultăţi de integrare, relatează presa italiană.

1 afișare
Imaginea articolului Circa 20 de români vor fi expulzaţi din Genova

Circa 20 de români vor fi expulzaţi din Genova

Potrivit site-ului IlSecoloXIX.it, cei 20 de români vizaţi de decretul de expulzare semnat de prefectul Genovei, Giuseppe Romano, vor fi predaţi în custoria reprezentanţilor Guvernului de la Bucureşti şi a unui oficial al poliţiei române, care s-au deplasat la sfârşitul săptămânii trecute la Genova, pentru o a doua întâlnire bilaterală referitoare la problemele de siguranţă cauzate de imigranţii români din Italia.

Normativa europeană, invocată în repetate rânduri de primarul Genovei, Marta Vincenzi, va fi pusă în aplicare pentru prima oară în acest oraş. Ea stipulează că cetăţenii comunitari pot fi "expulzaţi" de autorităţile din ţările membre UE, după trei luni de la intrarea lor pe teritoriul statului respectiv, dacă nu fac dovada că dispun de mijloace suficiente de trai şi au un loc de muncă.

Potrivit sursei citate, odată cu demararea acestui program, primăria din capitala Liguriei ia în calcul şi expulzarea celor aproximativ 300 de români de etnie romă, care ocupă abuziv circa zece tabere ilegale, în diverse cartiere ale oraşului.

Autorităţile genoveze au anunţat, în acelaşi timp, evacuarea, peste circa zece zile, a taberei din cartierul Cornigliano, care a fost vizată, în vară, de două tentative de incendiere şi a devenit, în urmă cu două săptămâni, scena unui tragic incident, în care o fetiţă de etnie romă, în vârstă de şapte ani, a suferit arsuri grave după ce s-a apropiat de o plită încinsă, cu o sticlă de alcool în mână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici