Dispută religioasă: un nigerian a murit, după ce mulţimea i-a dat foc

O mulţime din Abuja, Nigeria, a incendiat un bărbat din cauza unei dispute cu un cleric musulman. Victima a murit, anunţă BBC.

2017 afișări
Imaginea articolului Dispută religioasă: un nigerian a murit, după ce mulţimea i-a dat foc

Dispută religioasă: un nigerian a murit, după ce mulţimea i-a dat foc

Poliţia nigeriană spune că un bărbat care s-a certat cu un cleric musulman a murit în capitala Abuja, după ce a fost incendiat de o mulţime care îl susţinea pe reprezentantul bisericii.

Victima, în vârstă de 30 de ani, făcea parte dintr-un grup local de justiţiari, iar poliţia spune că aproximativ 200 de persoane au fost mobilizate împotriva lui.

Victima din Abuja a fost descrisă de poliţie ca fiind „un membru al justiţiarilor locali din jurul garajului Tipper din Federal Housing Estate din zona Lugbe".

Poliţia l-a găsit la faţa locului cu arsuri grave şi l-a dus la spital, dar a murit din cauza rănilor.
Violenţa este în creştere în Nigeria. În urmă cu două săptămâni, cel puţin cinci persoane au fost ucise în ciocniri violente între operatorii de motociclete comerciale într-o suburbie din Abuja.

Cu câteva zile mai devreme, violenţele au dus la moartea unui inginer în vârstă de 38 de ani în centrul comercial al ţării, Lagos.

Luna trecută, o studentă creştină a fost bătută până la moarte şi incendiată de studenţi musulmani care au acuzat-o de blasfemie în oraşul Sokoto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nigeria,
religie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici