Patriarhul Kirill al Rusiei şi Papa Francisc au discutat despre conflictul din Ucraina

Patriarhul Kirill al Rusiei şi Papa Francisc au discutat, miercuri, despre conflictul din Ucraina. Au subliniat importanţa procesului de negociere în curs de desfăşurare şi şi-au exprimat speranţa că se va ajunge cât mai curând la pace.

1945 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Kirill al Rusiei şi Papa Francisc au discutat despre conflictul din Ucraina

Patriarhul Kirill al Rusiei şi Papa Francisc au discutat despre conflictul din Ucraina

„Pe martie 2022, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Rusiei a avut o conversaţie cu Papa Francisc prin comunicare la distanţă", se arată într-o notă publicată pe site-ul Patriarhiei Moscovei.

„Părţile au subliniat importanţa excepţională a procesului de negociere în curs de desfăşurare, exprimându-şi speranţa că se va ajunge cât mai curând posibil la o pace echitabilă", transmite ANSA.

Patriarhul Kirill şi Papa Francisc au discutat detaliat despre situaţia de pe teritoriul ucrainean.

„O atenţie deosebită", susţine Patriarhia, „a fost acordată aspectelor umanitare ale crizei actuale şi acţiunilor Bisericii Ortodoxe Ruse şi ale Bisericii Romano-Catolice pentru a depăşi consecinţele acesteia”. Papa Francisc şi Patriarhul Kirill „au discutat, de asemenea, despre unele probleme actuale de cooperare bilaterală".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici