Cea de-a cincea ediţie a festivalului Rokolectiv - între 22 şi 25 aprilie, la Bucureşti

Cea de-a cincea ediţie a festivalului de muzică electronică şi arte conexe Rokolectiv se va desfăşura între 22 şi 25 aprilie la The Ark şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), urmând să prezinte un line-up de 15 concerte live şi peste 40 de artişti, instalaţii şi dezbateri.

24 afișări
Imaginea articolului Cea de-a cincea ediţie a festivalului Rokolectiv - între 22 şi 25 aprilie, la Bucureşti

Cea de-a cincea ediţie a festivalului Rokolectiv - între 22 şi 25 aprilie, la Bucureşti (Imagine: myspace.com/rokolectiv)

Ediţia din acest an este dedicată îmbinării muzicii electronice cu artele conexe, dezvăluind o selecţie de talente internaţionale şi proiecte locale inedite. Fie că este vorba de deep house, techno, spaced out disco, rock psihedelic sau pop ex-centric, festivalul rămâne fidel misiunii sale de a aduce componenta socială pe scenă şi de a crea un spaţiu de comunicare.

Noaptea de vineri de la The Ark va fi orientată spre dancefloor, cu Move D (Germania) în live şi DJ set şi DJ Sprinkles (SUA), artistul transgender renumit pentru performance-urile sale de deep-house subversiv. Trio-ul elveţian Sinner DC va completa line up-ul cu o sesiune de percuţie live, sampling în timp real, orgi de jucărie, slide guitar şi bass.

Sâmbăta va începe cu excursia hipnotică Nacho Patrol într-o Africă sci-fi, pentru ca apoi dancefloor-ul să vibreze sub house-ul abraziv al lui Omar S. Danilo Plessow, cel aflat în spatele proiectului Motor City Drum Ensemble.

Duminică, la MNAC, câştigătorii Ars Electronica, Antoine Schmitt şi Jean-Jacques Birge, vor dirija o operă ingenioasă. Duo-ul englez Mount Kimbie vor schimba ambientul cu bass-ul lor fluctuant şi vocile decalate într-un performance de 2-step post-Burial, iar cei cinci francezi de la Turzi vor încinge spiritele cu o repriză de rock psihedelic, pregătind terenul pentru cel mai excentric artist al Baltimore-ului, Dan Deacon şi ritualurile sale de dans păgân.

De asemenea, pe 22 aprilie, va avea loc la MNAC o întâlnire cu Terre Thaemlitz aka DJ Sprinkles, un personaj iconoclast ale cărui proiecte artistice subversive pun sub semnul întrebării statutul artistului în contextul derivei industriilor creative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici