- Home
- Life-Inedit
- (15.02.2024, 18:43)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Sud a inventat ,,orezul cărnos”. Ce beneficii are pentru om şi mediu
Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au cultivat celule de carne de vită în interiorul unor boabe de orez, în încercarea de a crea alimente mai ieftine şi mai ecologice decât bucăţile reale de carne, informează Sky News.
1518 afișări
Sursa foto: Yonsei University
Echipa care a pus la cale acest experiment au argumentat că au ales orezul ca ,,gazdă" deoarece structura sa poroasă imită mediul tridimensional din animale de care celulele au nevoie pentru a se dezvolta. Apoi, acesţia au adăugat celule de muşchi şi de grăsime de vacă şi au lăsat totul să se cultive într-o placă Petri timp de 9-11 zile, înainte de a recolta produsul final sub forma unui "orez de vită cultivat celular". Pentru a se fixa totul, boabele au fost acoperite cu gelatină de peşte, creând un mediu propice pentru celulele de carne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbarea de sex a ajuns în România. Un programator din Cluj a cerut în instanță să devină „femeie”
-
Legea pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale a fost promulgată
-
Viaţa din interiorul lagărelor secrete de detenţie din Israel
-
Armata chineză susţine că a „alungat” un distrugător american din Marea Chinei de Sud
,,Orezul are deja un nivel ridicat de nutrienţi, dar adăugarea de celule provenite de la animale îl poate spori şi mai mult", a declarat autorul principal, Sohyeon Park, de la Universitatea Yonsei din Coreea de Sud, potrivit sursei citate.
Aport alimentar bogat, printre beneficii
Lucrarea, publicată în revista Matter, a concluzionat că orezul cu carne conţine cu 8% mai multe proteine şi cu 7% mai multe grăsimi decât orezul obişnuit.
Studiul susţine că ,,ingredientele principale" din produs ,,îndeplinesc cerinţele de siguranţă alimentară şi prezintă un risc scăzut de declanşare a alergiilor alimentare".
Produsul, prietenos cu buzunarul şi cu mediul
Producţia multor proteine alternative rămâne extrem de costisitoare, însă echipa coreeană împlicată în experiment consideră că orezul cu carne ar costa în jur de 1,77 lire sterline pe kilogram, în timp ce carnea de vită este de şase ori mai scumpă, cu 11,85 lire sterline pe kilogram.
De asemenea, ei estimează că ar elibera de aproape opt ori mai puţine gaze cu efect de seră care încălzesc clima, creând 7 kg de dioxid de carbon la 100 g de proteină produsă, comparativ cu 50 kg de la carnea de vită.
Produsul nu este încă aprobat consumului larg, dar se adaugă la o listă tot mai mare de carne cultivată în laborator şi proteine alternative care sunt dezvoltate în încercarea de a reduce impactul cărnii şi al produselor lactate asupra climei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul
Citește pe www.zf.ro: Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Citește pe www.zf.ro: Avertisment apocaliptic de la omul care a creat ChatGPT: ”Îmi este frică de ce va urma, este o problemă masivă. Nu realizaţi încă impactul Inteligenţei Artificiale.” Milioane de joburi vor dispărea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tinerilor le este frică să răspundă la telefon. 70% dintre persoanele care au participat la un sondaj preferă mesajele
Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Cine este antreprenorul care vrea să transforme cele mai arzătoare dorinţe ale oamenilor într-o afacere. El a creat şi vândut mai multe afaceri
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
PROSPORT.RO
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
CANCAN.RO
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi au trăit o poveste de dragoste ca în filme
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe