Ursul polar Knut aduce milioane de dolari pentru Berlin Zoo

Faimosul urs polar al Germaniei, Knut, a ajutat grădina zoologică din Berlin să încaseze cinci milioane de euro în 2007, informează Reuters, miercuri, citându-l pe directorul parcului.

1 afișare
Imaginea articolului Ursul polar Knut aduce milioane de dolari pentru Berlin Zoo

Berlin Zoo încasează milioane de dolari datorită ursului polar Knut

Profiturile grădinii zoologice au crescut cu 4,1 milioane de euro faţă de 2006, aceasta fiind cea mai mare creştere de venit din ultimii cinci ani. Cumpărarea licenţelor şi vânzarea de produse au mai adus încă 750.000 de euro, tot datorită lui Knut.

"Am avut mult mai mulţi vizitatori anul trecut şi asta s-a întâmplat, în mare parte, datorită faimosului nostru urs Knut", a spus directorul de la grădina zoologică, Bernhard Blaszkiewitz.

Starul blănos, care a fost crescut de îngrijitori, pentru că a fost respins de mama sa, a atras cu jumătate de milion mai mulţi vizitatori faţă de anul 2006.

Brand-ul Knut a încheiat 44 de contracte de licenţă şi 29 de companii folosesc imaginea lui pentru a vinde produse, inclusiv jucării de pluş, DVD, cărţi şi chiar dulciuri.

Knut are 14 luni, a ajuns să cântărească 132 de kilograme, adoră să mănânce croissante şi aduce mii de persoane la zoo în fiecare zi.

Reprezentanţii grădinii zoologice speră să-l împerecheze pe urs cu Snowflake, o ursoaică născută în decembrie, la Nuremberg Zoo.

Potrivit mai multor articole apărute în presa germană, astrologii spun că cei doi ar fi "perechea perfectă", planetele fiind aliniate pentru ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici