Mesajul premierului Ponta pentru ortodocşii care sărbătoresc Floriile şi pentru catolicii care celebrează Paştele

Premierul Victor Ponta a transmis, pe Facebook, un mesaj "creştinilor ortodocşi din ‪România‬ care sărbătoresc astăzi Floriile", el urându-le "o zi cât mai frumoasă, petrecută alături de familie şi de cei dragi" şi unul "tuturor creştinilor de confesiune catolică", ce sărbătoresc astăzi Învierea Domnului

637 afișări
Imaginea articolului Mesajul premierului Ponta pentru ortodocşii care sărbătoresc Floriile şi pentru catolicii care celebrează Paştele

Victor Ponta (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Creştinii ortodocşi din ‪România‬ sărbătoresc astăzi Floriile - vă doresc tuturor o zi cât mai frumoasă, petrecută alături de familie şi de cei dragi! Şi la mulţi ani dacă vă aniversaţi ziua onomastică! Sper ca sărbătorile pascale să ne găsească pe toţi sănătoşi, uniţi şi cât mai optimişti", scrie Victor Ponta, mesajul său către ortodocşi fiind însoţit de o felicitare mov pe care este ilustrată o floare.

El a transmis şi un comunicat în care arată că o societate este cu atât mai democratică cu cât încurajează toleranţa religioasă.

"Doresc să transmit tuturor creştinilor de confesiune catolică sau protestantă un mesaj de pace, bucurie şi linişte sufletească cu ocazia Învierii Domnului! Iar tuturor creştinilor ortodocşi din România care sărbătoresc, astăzi, Floriile le​ doresc tuturor o zi cât mai frumoasă, petrecută alături de familie şi de cei dragi! Sărbătoarea pascală este un moment de reflecţie asupra tuturor valorilor creştine care însufleţesc naţiunea română şi întrega Europă. E important să ne aducem aminte de aportul pozitiv pe care toate cultele religioase îl au în societatea noastră prin activitatea lor morală, educaţională, socială şi culturală. O societate este cu atât mai democratică cu cât este încurajată să-şi asume nu doar propriile valori laice, ci şi vocaţia spirituală definită prin libertate şi toleranţă religioasă. Sper ca sărbătorile pascale să vă găsească sănătoşi, uniţi şi cât mai optimişti. Sărbători fericite!", este mesajul premierului din comunicat.

Victor Ponta le-a transmis un mesaj şi catolicilor şi protestanţilor, care sărbătoresc astăzi Paştele: "Doresc să transmit tuturor creştinilor de confesiune catolică sau protestantă un mesaj de pace, bucurie şi linişte sufletească cu ocazia Învierii Domnului! Sper ca aceste zile să vă găsească cu bine, alături de familie şi de cei dragi. Sărbători fericite!".

Şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică dimineaţă, un mesaj pe Facebook, atât celor care sărbătoresc astăzi Paştele catolic şi protestant, cât şi celor care serbează Floriile ortodoxe.

"Tuturor celor care serbează astăzi Paştele catolic şi protestant şi Floriile ortodoxe le urez sărbători fericite, sănătate şi încredere! La mulţi ani tuturor românilor care poartă nume de flori!", scrie preşedintele în mesajul postat pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici