Accident în lanţ pe DN55, soldat cu rănirea uşoară a şase persoane

Traficul rutier pe DN55 Craiova-Bechet a fost blocat, vineri dimineaţă, timp de jumătate de oră, după ce şapte maşini, între care şi un microbuz cu pasageri, au fost implicate într-un accident, soldat cu rănirea uşoară a şase persoane.

5 afișări
Imaginea articolului Accident în lanţ pe DN55, soldat cu rănirea uşoară a şase persoane

Accident în lanţ pe DN55, soldat cu rănirea uşoară a şase persoane

Accidentul s-a produs în jurul orei 9:00, între localităţile Craiova şi Malu Mare. Şoferul unei Dacii Solenza, care mergea dinspre Craiova spre Bechet, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat pe contrasens, unde a lovit un microbuz de pasageri în care erau 16 persoane. În urma impactului, microbuzul marca Mercedes a fost proiectat în şanţ.

Ion Iova, şoferul microbuzului care se deplasa pe ruta Craiova-Brabaţi, a declarat că în maşină erau alte 15 persoane. "Este a doua cursă pe care o fac de azi dimineaţă şi ştiam că este polei pe drum. De aceea, mergeam încet şi prudent. La un moment dat, o maşină mi-a venit în faţă şi nu am mai avut ce face. În maşină se aflau medici, profesori, pe care îi duceam la serviciu", a spus şoferul.

Din cauza ceţii, alte cinci maşini au intrat în carambol, încercând să evite maşinile deja lovite, toate suferind avarii.

Subcomisarul Florin Cristea, din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, afirmă că accidentul a survenit pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic. Din primele cercetări pe care le-am efectuat, vinovat de producerea accidentului se face şoferul Daciei Solenza care, din cauza vitezei şi a neadaptării acesteia la condiţiile de trafic, a intrat pe contrasens, lovind o maşină care se deplasa din sens opus. Celelalte cinci maşini s-au lovit din cauză că nu au avut vizibilitate, suferind astfel avarii", a spus Cristea.

Potrivit sursei citate, şase persoane au fost duse la spital, suferind leziuni uşoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici