Alimentarea cu apă a fost reluată în sectorul 1, după ce o avarie la magistrală a întrerupt furnizarea apei mai multe ore

Alimentarea cu apă rece a fost întreruptă, sâmbătă dimineaţa, în majoritatea cartierelor Sectorului 1 din cauza unei defecţiuni la inelul principal al reţelei, intervenită în zona străzii Jiului, anunţă Primăria Sectorului 1. Alimentarea ar urma să fie reluată la ora 13.

1507 afișări
Imaginea articolului Alimentarea cu apă a fost reluată în sectorul 1, după ce o avarie la magistrală a întrerupt furnizarea apei mai multe ore

Alimentarea cu apă rece, întreruptă în Sectorul 1 din cauza unei defecţiuni (Imagine: Sorin Florea / Mediafax Arhiva Foto)

Update 16:00 Apa Nova Bucureşti: Alimentarea cu apă a fost reluată pe toată raza Sectorului 1

Alimentarea cu apă a fost reluată, la ora transmiterii acestei ştiri, în Sectorul 1 al Capitalei pentru perimetrul şoseaua Chitila, şoseaua de Centură, Băiculeşti şi şoseaua Străuleşti, nemaifiind astfel zone din sector cu alimentare oprită, anunţă Apa Nova Bucureşti.

"În concordanţă cu estimările iniţiale, alimentarea cu apă în perimetrul delimitat de Şoseaua Chitilei, Şoseaua de Centură, Strada Băiculeşti şi Strada Străuleşti din zona Bucureştii Noi a fost reluată", se arată într-un comunicat remis, la ora 16.00, agenţiei MEDIAFAX.

Informarea vine după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost depistată o avarie majoră la conducta magistrală de alimentare cu apă din zona Bucureştii Noi, furnizarea cu apă potabilă fiind oprită în zonă încă din jurul orei 04.00. Sâmbătă dimineaţă alimentarea a fost reluată, dar au rămas cu probleme zonele din perimetrul şoseaua Chitila, şoseaua de Centură, strada Băiculeşti şi şoseaua Străuleşti.

Reprezentanţii instituţiei susţin că este posibil ca la reluarea furnizării să apară turbiditatea apei (apă murdară), precum şi o reducere a presiunii de alimentare la etajele superioare.

În comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX, se notează că după finalizarea lucrărilor, cei afectaţi vor beneficia de măsuri compensatorii ca urmare a neplăcerilor create.

Apa Nova: Avarie la magistrala din zona Bucureştii Noi, furnizarea va fi reluată în câteva ore

Avaria a fost depistată în noaptea de vineri spre sâmbătă la conducta magistrală de alimentare cu apă din zona Bucureştii Noi, echipele din teren descoperind că este vorba despre o "avarie majoră" la artera transport apă potabilă., informează Apa Nova Bucureşti.

"Având în vedere complexitatea lucrării de remediere şi modernizare a reţelei din zonă, dată de faptul că spărtura s-a produs la o adâncime de peste 3 m, în partea de jos a conductei, în această dimineaţă s-a luat decizia întreruperii temporare a furnizării de apă potabilă pentru a putea redirecţiona apă către consumatorii afectaţi prin intermediul altor conducte magistrale. În câteva ore, toţi consumatorii afectaţi vor beneficia de apă potabilă de la reţeaua publică", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii instituţiei susţin că este posibil ca la reluarea furnizării să apară turbiditatea apei (apă murdară), precum şi o reducere a presiunii de alimentare la etajele superioare.

"Pentru a evita eventualele probleme de calitate a apei generate de intervenţia aflată în desfăşurare, Apa Nova Bucureşti recomandă consumatorilor ca, la prima utilizare, să lase apa să curgă câteva minute, înainte de a o folosi. Artera de transport avariată, pusă în funcţiune în anul 1977, deserveşte consumatorii aflaţi în perimetrul delimitat de Şoseaua Chitilei, Şoseaua de Centură,Strada Băiculeşti şi Strada Străuleşti. Este vorba de o lucrare complexă care necesită săpături până la adâncimi de 4,5m-5m şi consolidarea malurilor pentru securitatea muncitorilor, intervenţia deremediere, refacerea tronsonului de magistrala afectat. Apa Nova Bucureşti va comunica constant asupra evoluţiei situaţie din teren", informează Apa Nova Bucureşti.

În comunicatul remis agenţiei Mediafax se notează că după finalizarea lucrărilor, cei afectaţi vor beneficia de măsuri compensatorii ca urmare a neplăcerilor create.

Alimentarea cu apă rece, întreruptă în Sectorul 1 din cauza unei defecţiuni

"Conducerea Primăriei Sectorului 1 s-a adresat în regim de urgenţă Companiei Apa Nova solicitând acesteia informaţii despre situaţia creată cât şi despre termenul în care ea va fi remediată. Reprezentanţii acestei companii au asigurat atât cetăţenii Sectorului 1 cât şi reprentanţii primăriei, că, la această oră, se lucrează pentru repararea defecţiunii, iar alimentarea cu apă rece în Sectorul 1 va fi reluată în jurul orelor 13:00", transmite Primăria Sectorului 1.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici