Ancheta la locul prăbuşirii elicopterului militar israelian, oprită din cauza ceţii

Echipele de anchetatori nu au putut relua, joi dimineaţă, cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului militar israelian în Munţii Bucegi, zona Fundata - Zărneşti, din cauza ceţii foarte dense.

15 afișări
Imaginea articolului Ancheta la locul prăbuşirii elicopterului militar israelian, oprită din cauza ceţii

Ancheta la locul prăbuşirii elicopterului militar israelian, oprită din cauza ceţii (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

Anchetatorii români şi israelieni au rămas la o stână şi la refugii din apropiere, însă nu au putut relua căutările din cauza ceţii, potrivit lui Fănică Boboc, şeful Serviciului Salvamont Bran.

"E vreme închisă până la 1.700 de metri. E un nor foarte dens şi nu se vede aproape nimic. E foarte periculos. Noi am vrut să pornim de la ora 07.30, dar nu s-a putut. Deocamdată, se aşteaptă ridicarea norului", a spus Boboc.

În cursul zilei de joi, anchetatorii vor continua căutările de resturi pământeşti ale celor şapte militari morţi, pe care le vor trimite petru expertizare la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti. Apoi se va lucra pentru ridicarea epavei rămasă în stâncă, operaţiunea fiind una extrem de dificilă, potrivit sursei citate.

În cursul zilei de miercuri, echipele de anchetatori au făcut cercetări la locul tragediei de la ora 08.00 dimineaţa până la orele 18.00, când s-au retras din cauza vremii nefavorabile.

Echipele de anchetatori au ajuns în Poiana Guţanului, miercuri dimineaţă, de la ora 08.00, cu ajutorul salvamontiştilor, jandarmilor montani şi vânătorilor de munte care au instalat frânghii de coborâre pe stânci.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român. Potrivit MApN, în urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judeţul Braşov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici