ANPC verifică haine vopsite cu substanţe cu risc cancerigen

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) va analiza mai multe sortimente de îmbrăcăminte, importate din China, acestea putând fi periculoase pentru sănătate din cauza unor substanţe care intră în compoziţia culorilor cu care au fost vopsite acestea.

2 afișări
Imaginea articolului ANPC verifică haine vopsite cu substanţe cu risc cancerigen

ANPC verifică haine vopsite cu substanţe cu risc cancerigen

Potrivit unui comunicat de miercuri, ANPC a dispus măsuri de supravegherea pieţei de haine, după de în presă au apărut informaţii potrivit cărora în Noua Zeelandă s-au descoperit haine importante din China, pentru adulţi şi pentru copii, având în compoziţie lână şi bumbac, cu conţinut ridicat de formaldehidă.

"S-a stabilit o listă de articole de îmbrăcăminte pentru care există suspiciunea că ar conţine formaldehidă, articole care vor fi prelevate aleatoriu, de pe întreaga piaţă românească", se arată în comunicat.

Formaldehida este o substanţă toxică folosită în vopseaua cu care se imprimă hainele, fiind inclusă în clasa substanţelor posibil cancerigene. În cazul expunerii pentru puţin timp la o cantitate mare de formaldehidă subiecţii pot suferi de iritaţii ale ochilor, nasului, gâtului sau pielii, iar în cazul creşterii expunerii la substanţă se pot dezvolta cancere pulmonare, în special la copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici