Blaga: DGIPI trebuie să facă ce scrie regulamentul, nu să se substituie SRI

Candidatul pentru postul de ministru de Interne, Vasile Blaga, a precizat, marţi, la audierea în comisiile parlamentare, că DGIPI este o structură constituită doar să dea informaţii pentru a prinde hoţi, reţele de crimă organizată şi pentru protecţia internă a ofiţerilor şi nu să se substituie SRI.

117 afișări
Imaginea articolului Blaga: DGIPI trebuie să facă ce scrie regulamentul, nu să se substituie SRI

Blaga: DGIPI trebuie să facă ce scrie regulamentul, nu să se substituie SRI (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"DGIPI trebuie să facă ce scrie în regulamentul ei, şi anume trebuie să dea informaţii pentru a prinde hoţi, reţele de crimă organizată şi protecţia internă a ofiţerilor noştri. Atât", a afirmat Vasile Blaga răspunzând unor întrebări ale parlamentarilor din comisii.

Blaga a adăugat că DGIPI nu trebuie să substituie SRI, care acţionează pe teritoriul ţării, arătând că şi armata are propriul sistem de informaţii.

Potrivit lui Blaga, DGIPI trebuie să evite paralelismul şi să-şi facă treaba.

Vasile Blaga a mai precizat, răspunzând întrebărilor unor deputaţi, că în 2010 este prognozat un buget pentru MAI de 2,02% din PIB. El a arătat că fiecare ministru încearcă să primească mai mult, referindu-se astfel la întrebarea dacă îi ajung fondurile alocate pentru a-şi duce la îndeplinire programele.

Întrebat în legătură cu întărirea siguranţei cetăţenilor, Vasile Blaga a arătat că MAI se ocupă cu creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, precizând că trebuie modificată legislaţia, spre exemplu cea privind licenţierea firmelor de pază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici