Boc: Autorităţile să nu ia piciorul de pe pedala de acceleraţie a controalelor privind munca la negru

Premierul Emil Boc avertizează instituţiile cu atribuţii de control să continue verificările pentru depistarea cazurilor de muncă la negru, susţinând că în urma acestor acţiuni şi a intrării în vigoare a noului Cod al Muncii, în mai şi iunie, s-au înregistrat 569.399 de noi contracte de muncă.

184 afișări
Imaginea articolului Boc: Autorităţile să nu ia piciorul de pe pedala de acceleraţie a controalelor privind munca la negru

Boc: Autorităţile să nu ia piciorul de pe pedala de acceleraţie a controalelor privind munca la negru (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc a afirmat, sâmbătă, la inagurarea centurii ocolitoare a muncipiului Cluj-Napoca pe relaţia nord-est, că au fost constatate cazuri în care angajatorii încheiau contracte pe o lună sau două, crezând că acţiunile de control ale autorităţilor vor înceta.

"Avertizez autorităţile statului să nu ia piciorul de pe pedala de acceleraţie a controalelor în ceea ce priveşte munca la negru şi mă adresez celor de la Inspecţia Muncii, Poliţiei, Gărzii Financiare. În lunile mai şi iunie, controalele au depistat mulţi întreprinzători care lucrau cu oameni la negru că încheiau contracte pe două luni, sperând că vor înceta controalele. Vreau să îi asigur că nu vor avea linişte, niciunul dintre cei care vor continua să presteze munca la negru, până la sfârşitul anului şi anul viitor controalele vor continua. În lunile mai şi iunie, în urma intrării în vigoare a noului Cod al Muncii şi a controalelor întreprinse, s-au înregistrat un număr 569.399 de noi contracte de muncă, din care 66 la sută pe durată nedeterminată", a spus Boc.

Potrivit premierului, de asemenea, au fost înregistrate 6,3 milioane de contracte active, cu aproape 200.000 mai multe decât cele înregistrate în 30 iunie 2008.

Boc a afirmat că angajatorii au constatat că, dacă nu se munceşte cu acte în regulă, se face puşcărie.

"Numărul mare al contractelor de muncă înregistrate înseamnă un semn bun, care ne arată că ieşirea din recesiune se consolidează şi că economia merge pe direcţia creşterii economice", a conchis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici