Boc: Primăria Cluj nu are oameni să verifice listele electorale. Rus: Importăm nemţi să ne numere

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a spus premierului Ponta, în cadrul videoconferinţei privind actualizarea listelor electorale, că nu dispune de personalul necesar în acest scop, iar ministrul de Interne, Ioan Rus, i-a replicat că în acest caz trebuie "importaţi" nemţi pentru efectuarea numărătorii.

177 afișări
Imaginea articolului Boc: Primăria Cluj nu are oameni să verifice listele electorale. Rus: Importăm nemţi să ne numere

Boc: Primăria Cluj nu are oameni să verifice listele electorale. Rus: Importăm nemţi să ne numere (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Boc a cerut lămuriri cu privire la cine vor fi recenzorii în cadrul "mini-referendumului" pe care îl va organiza Guvernul pentru actualizarea listelor electorale, precizând că primăria nu dispune de personal şi nici nu are atribuţii de acest fel.

"Nu avem niciun fel de atribuţii legale de a merge şi a bate la uşa cetăţenilor şi a întreba dacă este acasă sau nu", a spus Boc.

Solicitarea primarului Clujului a determinat o replică ironică din partea ministrului Internelor.

"Dacă primăriile noastre, consiliile judeţene, toţi - primăria Cluj are o mie de oameni - nu găsim oameni să facem treaba acesta, vă propun să importăm nemţi. Ceva trebuie să facem, aducem nemţi care să ne facă numărătoarea aceasta de liste electorale", i-a răspuns Rus.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a adăugat, la rândul său, că este dispus să transefere 10 angajati la Primăria Cluj pentru actualizarea listelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici