Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti, apel public pentru apărarea statului de drept

Mai mulţi profesori universitari, membri ai comunităţii academice a Universităţii din Bucureşti, au lansat un apel public către instituţiile statului pentru apărarea statului de drept, catalogând decizia Guvernului de adoptare a OUG de modificare a Codului penal drept "politică anti-românească."

604 afișări
Imaginea articolului Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti, apel public pentru apărarea statului de drept

Comunitatea academică a Universităţii din Bucureşti, apel public pentru apărarea statului de drept

Semnatarii scrisorii sunt de părere că "Guvernul României a abandonat contractul social" cu cetăţenii şi "a legalizat furtul, necinstea şi ilegalitatea".

"Pentru fiecare dintre lucrurile de care ne putem bucura astăzi, dreptul la opinie, egalitatea în faţa legii, dreptul la educaţie sau lupta împotriva corupţiei, am făcut cu toţii eforturi de-a lungul ultimilor 27 de ani. În toate acestea, am fost mânaţi de credinţa că vom prospera ca naţiune doar prin domnia legii. Munca noastră, speranţa că mâine vom putea construi o Românie mai bună decât astăzi, au fost călcate în picioare. Politica anti-românească şi anti-naţională a Guvernului va alunga românii din propria ţară, sătui de abuzuri şi măsuri discreţionare", se arată în scrisoarea membrilor comunităţii academice a Universităţii Bucureşti.

Profesorii condamnă public deciziile luate de Guvern împotriva statului de drept şi cer ca instituţiile abilitate să intervină pentru a stopa intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă.

"Condamnăm cu tărie decizia Guvernului României de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă de modificare a Codului penal. Efectele pe care le-ar putea avea aplicarea acesteia sunt devastatoare nu numai pentru statul de drept din România, dar şi pentru credibilitatea ţării noastre în plan internaţional. Solicităm instituţiilor abilitate să ia toate măsurile posibile pentru stoparea acestor derapaje inadmisibile de la statul de drept, de la funcţionarea normală a unei societăţi democratice", menţionează semnatarii.

Semnatarii apelului sunt prof. dr. Mircea Dumitru - Rector al Universităţii din Bucureşti, prof. dr. Marian Preda - Preşedinte al Senatului, prof. dr. Romiţă Iucu - Prorector, prof. dr. Magdalena Platis - Prorector, prof. dr. Laurenţiu Leuştean - Prorector, prof. dr. Liviu Papadima - Prorector, conf. dr. Constantin Mihailciuc - Prorector, prof. dr. Laurenţiu Vlad - Prorector, Prof. dr. Bogdan Murgescu - Director CSUD, Academician Marius Andruh - profesor al Universităţii din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici