CONFERINŢA MEDIAFAX - Medic oncolog: Tratarea cancerului de sân este chintensenţa tratamentului multidisciplinar

Tratarea cancerului de sân este chintesenţa tratamentului multidisciplinar, a ceea ce înseamnă lucrul în echipă, dar activitatea medicilor în comisia multidisciplinară care trebuie să ia decizii cu privire la fiecare caz nu este plătită, a spus medicul Alexandru Eniu de la Institutul Oncologic Cluj.

267 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Medic oncolog: Tratarea cancerului de sân este chintensenţa tratamentului multidisciplinar

CONFERINŢA MEDIAFAX - Medic oncolog: Tratarea cancerului de sân este chintensenţa tratamentului multidisciplinar (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"Cancerul de sân este chintesenţa tratamentului multidisciplinar, chintesenţa a ceea ce înseamnă lucrul în echipă şi este esenţial nu atât a avea la dispoziţie diferitele servicii, ci a avea această colaborare între medici în cadrul unei echipe", a declarat medicul Alexandru Eniu, la conferinţa "Accesul pacienţilor cu cancer la informaţii şi la tratamente noi şi inovatoare", organizată de MEDIAFAX.

Medicul primar oncolog a arătat că există o recomandare a Parlamentului European ca, în acest mileniu, cancerul de sân să fie tratat de o comisie multidisciplinară care, în urma unei consultări, să ia o decizie privind tratamentul.

"Trebuie să existe această comisie multidisciplinară care trebuie să ia decizii cu privire la fiecare caz, însă activitatea comisiei nu este cuprinsă niciunde în rambursarea costurilor şi realitatea este că noi ne întâlnim săptămânal pentru a colabora şi a ne pune de acord asupra unui tratament", a mai spus Eniu.

La conferinţa cu tema "Accesul pacienţilor cu cancer la tratamente noi şi inovatoare, la informaţie şi prevenţie", organizată de MEDIAFAX, au fost discutate teme precum situaţia bolnavilor de cancer în România, tratamente noi, medicina personalizată, radioterapia şi chirurgia. Evenimentul a fost sprijinit de Angelini.

În cadrul evenimentului a fost deschis şi Centrul de Senologie de la Spitalul "Sfânta Maria" şi a fost lansată campania socială "Sănătatea ta înainte de orice. Controlează-ţi sânii la cea mai mică suspiciune".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici