Daniel Dragomir cere desecretizarea audierii lui Dumbravă în Comisia SRI: S-a depăşit orice limită

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir anunţă că va transmite, în cursul zilei de vineri, atât Comisiei SRI cât şi directorului Eduard Hellvig, o scrisoare prin care cere desecretizarea audierii lui Dumitru Dumbravă, în contextul unei postări a lui Dumbravă în care este ironizată Olguţa Vasilescu.

847 afișări
Imaginea articolului Daniel Dragomir cere desecretizarea audierii lui Dumbravă în Comisia SRI: S-a depăşit orice limită

Daniel Dragomir cere desecretizarea audierii lui Dumbravă în Comisia SRI: S-a depăşit orice limită

"Asta este marele general SRI Dumbrava. Specimenul asta a bagat oameni nevinovati la puscarie, a distrus firme, destine, familii si sta la bancuri macabre pe facebook. Maine dimineata (n.r.: vineri) voi trimite o scrisoare deschisa Comisiei SRI si Directorului Hellvig, la un an de cand au anuntat public ca vor desecretiza audierea lui Dumbrava. Alianta Nationala solicita public Comisiei SRI si directorului Hellvig desecretizarea de urgenta, integrala, a audierii lui Dumbrava. S-a depasit orice limita a bataii de joc fata de romani", a scris Daniel Dragomir, pe Facebook.

Reacţia vine după ce fostul secretar general al SRI, Dumitru Dumbravă, a postat pe pagina personală un banc ce o ironizeză pe Olguţa Vasilescu:

"Olguţa îl suna la 3 noaptea pe Klaus:
- Domnule preşedinte, a murit ministrul transporturilor. Va rog, va implor sa ma puneţi pe mine in locul lui!!!!
- Bine, bine o sa vorbesc mâine dimineata cu groparii!"

Dumitru Dumbravă a devenit cunoscut după ce, într-un interviu din 2015, a folosit expresia "câmp tactic" cu referire la instanţele de judecată.

Fostul secretar general al SRI a fost acuzat că ar fi controlat o reţea de judecători cărora le impunea luarea de hotărâri în anumite procese, dar şi că şi-ar fi construit o reţea similară în rândul ziariştilor. Dumbravă a fost audiat din această cauză în Comisia parlamentară de control al SRI, membrii acesteia solicitându-i demisia în noiembrie 2017.

Generalul Dumbravă şi-a dat demisia şi a înaintat-o directorului SRI, Eduard Hellvig, pe data de 28 august, iar la 1 septembrie a fost trecut în rezervă.

De altfel, anunţul cu trecerea în rezervă l-a făcut chiar Daniel Dragomir.

Daniel Dragomir a plecat din SRI în anul 2013, declarând că gestul său de a demisiona a fost un act de onoare, deoarece viziunea sa şi ceea ce se întâmpla în Serviciul Român de Informaţii nu mai coincideau. El este cercetat în dosarul Black Cube.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici