Federaţia Sanitas: „Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii proprii”

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Sanitas spun, luni, că argumentele şi presiunile exercitate la Ministerul Sănătăţii au dat rezultate şi personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii.

3412 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sanitas: „Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii proprii”

Federaţia Sanitas din România arată, luni seara, pe pagina de Facebook, că argumentele şi presiunile exercitate la Ministerul Sănătăţii au dat rezultate.

„Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii proprii! Ministrul Sănătăţii renunţă la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă”, arată Sanitas.

Pe 9 august, Federatia Sanitas a făcut publice rezultatele primei evaluări reale a situaţiei vaccinarii salariaţilor din Sănătate. Potrivit Federaţiei Sanitas din România, 60,14% dintre angajaţii în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

În luna iunie, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că testarea personalului medical care nu doreşte să se imunizeze nu va fi suporatată nici de unităţile sanitare şi nici de minister.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici