Gândul: Administratorii de bloc – poliţişti de apometre cu drept de percheziţie

În termen de un an de la intrarea în vigoare a Normelor metodologice de aplicare a Legii 230/2007 (privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari), toate asociaţiile de locatari au obligaţia să se reorganizeze, adică să se transforme în asociaţii de proprietari, informează Gândul.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: Administratorii de bloc – poliţişti de apometre cu drept de percheziţie

Gândul: Administratorii de bloc – poliţişti de apometre cu drept de percheziţie

 Pentru proprietarii de apartamente, noul statut înseamnă şi avantaje, dar şi dezavantaje.

Printre avantaje se numără accesul la orice document întocmit de conducerea asociaţiei, dreptul de a contesta în termen de 10 zile calculul contribuţiei pe care o are de plătit, dreptul să-şi vândă sau să-şi închirieze proprietatea sau cel de a folosi spaţiile comune din exteriorul şi interiorul imobilului. La nivelul întregului bloc, reorganizarea în asociaţie de proprietari înseamnă dobândirea calităţii de persoană juridică cu drepturi depline în faţa oricărei instituţii de stat sau private.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici