Guy Verhofstadt, ldierului grupului Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, despre miting: E necesar să oprim manipulările efectuate de serviciile secrete

Liderul grupului Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Guy Verhofstadt, transmite, referitor la miting şi la evenimentele recente din Capitală, că dialogul şi cooperarea sunt singurul drum înainte, precizând însă că este necesar să ne asigurăm că sunt oprite manipulările serviciilor secrete.

4801 afișări
Imaginea articolului Guy Verhofstadt, ldierului grupului Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, despre miting: E necesar să oprim manipulările efectuate de serviciile secrete

Guy Verhofstadt, despre miting: E necesar să oprim manipulările efectuate de serviciile secrete

„Ca urmare a recentelor evenimente din Bucureşti, dialogul şi cooperarea sunt singurul drum înainte. Dreptul de a protesta şi libertatea de întrunire nu pot fi îngrădite niciodată dacă se desfăşoară în mod paşnic. Cu toate acestea, este clar că reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă. Se impune urgenţa ca Guvernul român să adopte reforme îndrăzneţe pentru a contracara eficient corupţia. De asemenea, este necesar să ne asigurăm că sunt oprite omnipotenţa şi manipulările efectuate de serviciile secrete. Este esenţial ca România să se menţină pe calea reformelor şi a politicilor progresive, mai ales în perspectiva mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, afirmă Guy Verhofstadt, liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, marţi, un apel către români să nu permită „unei minorităţi agresive şi violente” să îi întoarcă pe cei din ţară împotriva celor din Diaspora.

„Primul mesaj este către români: suntem cu toţii cetăţeni ai României, o singură ţară şi un singur popor. Nu trebuie să permitem unei minorităţi agresive şi violente să ne împartă în susţinători ai unui partid sau altul, să ne divizeze, să îi întoarcă pe tineri împotriva celor în vârstă, pe cei din ţară împotriva celor din diaspora, ş.a.m.d. Mai importante sunt valorile care ne unesc: libertatea de exprimare, dar şi respingerea violenţei de orice natură şi respectul faţă de drepturile şi libertăţile individului şi faţă de instituţiile statului chemate să le protejeze. Ultima perioadă este marcată de o intoleranţă din ce în ce mai puternică, iar lupta politică trebuie dusă cu argumente, cu proiecte, nu cu apeluri la eliminarea adversarilor politici. Cei care le cer românilor să le poarte bătăliile lor politice, cei care îi îndeamnă la violenţă verbală sau chiar fizică, urmăresc să îi folosească drept pioni şi depinde de noi toţi să nu intrăm în jocul lor”, a scris Tăriceau, marţi, pe Facebook.

Preşedintele ALDE şi al Senatului a adăugat că unii politicieni „pun paie peste foc” şi încurajează acţiunile celor care consideră că „votul într-o democraţie este un moft”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici