INCENDIUL din Colectiv: Consilierii din Mangalia au aprobat un ajutor de urgenţă pentru una dintre victime

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, marţi, într-o şedinţă ordinară, acordarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 10.000 de lei pentru Andrei Trifu, rănit în incendiul din urmă cu aproape o lună, de la Clubul Colectiv din Capitală.

416 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Colectiv: Consilierii din Mangalia au aprobat un ajutor de urgenţă pentru una dintre victime

INCENDIU din Colectiv: Consilierii din Mangalia au aprobat un ajutor de urgenţă pentru una dintre victime

"Este un locuitor al oraşului nostru şi am considerat normal să fim alături de el şi de familia lui după clipele de groază prin care a trecut", a explicat primarul Radu Cristian, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, în aceeaşi şedinţă, consilierii locali s-au opus contractării unui împrumut de la Guvern, destinat proiectelor de infrastructură din localitate şi co-finanţării proiectelor europene.

Andrei Trifu, în vârstă de 44 de ani, scafandru de mare adâncime din Mangalia, a fost rănit în incendiul de la Colectiv, din 30 octombrie, fiind internat în Spitalul Bagdasar Arseni, din Bucureşti.

La două săptămâni de la producerea tragediei, el a susţinut o conferinţă de presă, în acest spital, alături de alţi trei pacienţi răniţi în incendiul de la Colectiv, în care a povestit despre momentele de groază prin care a trecut atunci şi cum a reuşit să scape din club, în condiţiile în care se afla la patru metri de scenă.

"Cumva, în momentul acela de hipnoză generală, am reuşit să-mi fac loc spre ieşire. Din pregătirea de 25 de ani de armată, mi-am dat seama că ceva e în neregulă şi am căutat modul prin care să-mi salvez în primul rând mie viaţa. Înainte am strigat la toată lumea să se lase cât mai jos, am încercat să le induc oamenilor o umbră de reacţie. Am înţeles că au auzit mulţi. Spre ieşire s-a creat o busculadă, cei mai nepregătiţi au încercat să tragă de cei din faţă ca să-şi facă loc ei să iasă. Eu, până spre ieşire, am reuşit să-mi ţin respiraţia aproximativ un minut şi jumătate, cu ochii inchişi m-am târât pe coate şi genunchi exact cum am învăţat în armată. Asta m-a salvat, mi-a salvat căile respiratorii, nu am nimic. De piciorul meu am mai tras pe cineva. Când am ieşit erau două persoane, nu ştiu cine, au reuşit să ridice persoana de pe piciorul meu şi pe mine şi să ne ducă departe de acel loc", a povestit Andrei Trifu în conferinţa de presă din 12 noiembrie, de la Spitalul Bagdasar Arseni.

Trifu a mai declarat că va merge în continuare în cluburi.

"Cred că iertarea va veni uşor-uşor, dar nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat, pentru că altfel se va repeta. Voi mai merge în cluburi. Un dezastru nu mă va opri să-mi trăiesc viaţa, să-mi susţin prietenii", a mai spus Trifu.

Basistul trupei Monarchy, Marian Leuşteanu, rănit şi în incendiul din Colectiv, şi aflat în acelaşi spital cu Trifu, spunea despre acesta că că este "liderul spiritual" pentru ceilalţi răniţi de la Bagdasar.

"E sacul nostru de bancuri, purtătorul de voie bună, încercăm să-l ajutăm, să trecem mult mai repede peste întrebările puse în fiecare zi", spunea Leuşteanu despre Andrei Trifu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici