Jandarmii români în Kosovo, în pericol?

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Răzvan Ungureanu, a afirmat, joi, că sunt informări referitoare la posibile riscuri la adresa jandarmilor români în Kosovo, iar SIE, conform competenţelor, a transmis evaluări privind ameninţările transfrontaliere, în sprijinul Ministerului de Interne.

42 afișări
Imaginea articolului Jandarmii români în Kosovo, în pericol?

Jandarmii români în Kosovo, în pericol? (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Răzvan Mihai Ungureanu a susţinut, joi, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Administraţiei şi Internelor, că este necesară menţinerea "acestui ritm intens: al colaborării între instituţii, derularea de operaţiuni comune având ca rezultat combaterea infracţiunilor.

"Colaborarea SIE şi MAI se remarcă prin operativitatea schimbului de date şi informaţii, contracararea la timp a infracţionalităţii transfrontaliere. Structurile MAI înţeleg ce înseamnă eficienţa în aceste situaţii", a spus directorul SIE.

Potrivit acestuia, o pondere importantă în colaborare a avut-o schimbul de informaţii, puternic intensificat în 2008 şi 2009.

SIE, conform competenţelor, a transmis evaluări privind ameninţările transfrontaliere, în sprijinul MAI. "Se remarcă informările vizând posibile riscuri la adresa jandarmilor români în Kosovo", a afirmat Ungureanu.

În provincia Kosovo sunt 115 jandarmi români, care acţionează în cadrul misiunii Eulex, sub egida Uniunii Europene.

În opinia şefului SIE, 2009 este un an de reper al cooperării dinamice şi active. "Sper că 2010 se va înscrie în aceiaşi parametri", a conchis şeful SIE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici