Minerii din Valea Jiului au salarii mai mari cu 14 la sută

Salariile minerilor din Valea Jiului au crescut, de marţi, cu 14 procente, angajaţii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani având un nou contract colectiv de muncă, potrivit căruia toate celelalte adaosuri salariale sunt modificate.

317 afișări
Imaginea articolului Minerii din Valea Jiului au salarii mai mari cu 14 la sută

Minerii din Valea Jiului au salarii mai mari cu 14 la sută (Imagine: Mediafax Foto)

Noul contract colectiv de muncă al angajaţilor CNH Petroşani a intrat în vigoare începând de marţi.

Potrivit preşedintelui Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Zoltan Lacataş, salariile minerilor vor creşte cu 14 procente, dar şi celelalte adaosuri salariale vor fi modificate, în aşa fel încât primele de Crăciun vor fi majorate în funcţie de disponibilităţile financiare ale companiei. De asemenea, minerii vor primi mai mulţi bani de vacanţă, la salariul net adaugându-se 25 de procente.

Primele pentru Sărbătorile de Paşte şi cele pentru Ziua Minerului vor creşte cu circa 13 procente, respectiv de la 400 la 450 de lei.

Preşedintele LSM VJ a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că angajaţii CNH şi foştii mineri din Valea Jiului, ieşiţi la pensie din sistem, vor beneficia în continuare de gratuităţi la plata energiei electrice. Astfel, un consumator care nu depăşeşte şase mii de KW va plăti pentru fiecare kilowat consumat opt la sută din valoarea actuală, iar cei care depăşesc şase mii de KW plătesc 15 procente din preţul actual.

Nouă mii de angajaţi CNH, care lucrează în subteranele din Valea Jiului, beneficiază de un spor de periculozitate ce se încadrează între 390 şi 500 de lei noi.

Compania Naţională a Huilei Petroşani are de realizat în acest an o producţie de trei milioane de tone de huilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici