Ministrul Funeriu promite că va semna câte un protocol cu fiecare federaţie a studenţilor

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, marţi, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii studenţilor, că va semna, în zilele următoare, câte un protocol cu fiecare dintre cele trei federaţii ale acestora.

25 afișări
Imaginea articolului Ministrul Funeriu promite că va semna câte un protocol cu fiecare federaţie a studenţilor

Ministrul Funeriu promite că va semna câte un protocol cu fiecare federaţie a studenţilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul a spus ca Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a ridicat problema burselor şi a taberelor, dar că aceştia erau dezinformaţi cu privire la fondurile necesare pentru acestea. Potrivit ministrului, studenţii au înţeles că nu vor fi probleme cu plăţile. Referitor la Legea educaţiei, Funeriu a arătat că au fost discutate trei aspecte care îi privesc în mod direct pe studenţi.

Unul dintre ele se referă la faptul că studenţii trebuie să facă parte cu drepturi depline din comunităţile academice. De asemenea, a fost discutată şi opţiunea de a acorda credite transferabile celor care desfăşoară activităţi de voluntariat în facultate.

Studenţii urmează sa discute cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei referitor la posibilitatea de a se pune la punct un sistem de credite financiare şi burse.

De asemenea, Funeriu a apreciat că studenţii trebuie să reprezinte 25 la sută din structurile de conducere din universităţi, ceea ce înseamnă drepturi, dar şi obligaţii din partea acestora.

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit în cursul dimineţii, cu reprezentanţi ai UNSR, ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi ai Uniunii Studenţilor din România.

Toţi s-au declarat mulţumiţi de rezultatul discuţiilor, UNSR anunţând că va suspenda protestele anunţate pentru maxim o săptămână, până la semnarea protocolului privind revendicările lor de către ministrul Educaţiei.

Preşedintele USR, Andrei Botez, a spus după întâlnire, că are încrede în promisunile ministrului, dar şi că acesta s-a arătat dispus să-i sprijine în lupta împotriva corupţiei din universităţi.

Discuţiile au fost iniţiate după ce studenţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de burse, bugetul pentru tabere, şi pentru că nu au fost consultaţi privind Legea educaţiei.

UNSR a pichetat, luni, Ministerul Educaţiei şi anunţa că acţiunile se vor extinde în alte centre universitare dacă în urma discuţiilor de marţi nu li se rezolvă cererile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici