Modelele de subiecte pentru bacalaureat şi evaluarea la a VIII-a, gata până în 30 octombrie

Modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului de bacalaureat, cât şi pentru evaluarea de la clasa a VIII a trebuie să fie gata până în 30 octombrie, a anunţat, vineri, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la predarea mandatului succesorului său, premierul Emil Boc.

53 afișări
Imaginea articolului Modelele de subiecte pentru bacalaureat şi evaluarea la a VIII-a, gata până în 30 octombrie

Modelele de subiecte pentru bacalaureat şi evaluarea la a VIII-a, gata până în 30 octombrie (Imagine:Eduard Andrei/ Mediafax Foto)

"I-am spus premierului Emil Boc că prima problemă ce trebuie rezolvată urgent, având termen scadent 30 octombrie, vizează elaborarea modelelor de subiecte pentru probele orale ale examenului naţional de bacalaureat. Mă refer la probele care vizează evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale. La probele scrise nu sunt modificări decât dacă au fost schimbate subiectele. Altfel nu schimbăm subiecte de dragul schimbării", a mai spus Andronescu.

Fostul ministru a precizat că, tot până în 30 octombrie, trebuie elaborate şi modelele de subiecte pentru evalaurea de tip internaţional pe care o vor susţine elevii claselor a VIII a.

"Dacă stau şi mă gândesc bine, în doar zece luni de mandat am făcut foarte multe lucruri şi mă refer mai ales la legea educaţiei, la schimbarea sistemului de evaluare, la bacalaureat şi la clasa a VIII a, elaborarea unor proiecte pe fonduri structurale privind pregătirea profesorilor, cât şi centrarea curriculumului pe competenţe", a mai spus Andronescu.

Ea a adăugat că echipa ministerială trebuie să se ocupe, de asemenea, de corelarea curriculumul "pe verticală şi pe orizontală", respectiv de la clasa întâi la a XII a şi între discipline.

"Am avut o strângere de inimă, astăzi , la predarea mandatului, gândindu-mă cât de complex este sistemul de învăţământ şi câte probleme sunt de rezolvat. Pe de altă parte, premierul este om al şcolii şi cunoaşte bine sistemul", a mai spus Andronescu.

Premierul Emil Boc a preluat mandatul de la Educaţie, fiind prezent vineri dimineaţa la sediul Ministerului Educaţiei pentru a cunoaşte echipa.

Ecaterina Andronescu i-a urat succes, vineri dimineaţă, premierului Emil Boc, la preluarea portofoliului Educaţiei, după plecarea miniştrilor PSD de la guvernare, fostul ministru adăugând că nu are nicio problemă în legătură cu schimbarea Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici