O bombă cu focos activ a fost găsită lângă calea ferată Arad - Bucureşti

O bombă veche, dar cu focosul activ, a fost găsită, luni, lângă calea ferată Arad-Bucureşti de pe coridorul IV pan-european, în apropiere de municipiul Arad, intervenţia pirotehniştilor durând trei ore, fără a fi afectată circulaţia trenurilor.

272 afișări
Imaginea articolului O bombă cu focos activ a fost găsită lângă calea ferată Arad - Bucureşti

O bombă cu focos activ a fost găsită lângă calea ferată Arad - Bucureşti (Imagine: Catalina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, bomba a fost descoperită în timpul unor lucrări la calea ferată, în apropiere de staţia Glogovăţ, la marginea municipiului Arad, iar muncitorii au sunat la 112.

"A fost descoperită o bombă de aruncător, calibrul 82, cel mai probabil provenind din al Doilea Război Mondial. Proiectilul era plasat sub terasamentul căii ferate şi a fost aplicată o procedură specială de ridicare, care a durat trei ore", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Potrivit sursei citate, în timpul operaţiunilor desfăşurate de pirotehnişti au fost luate măsuri de siguranţă, fiind izolată zona pe o rază de 200 de metri.

"Operaţiunea s-a dovedit a fi periculoasă, deoarece, faţă de alte proiectile găsite în ultima perioadă, acesta prezenta un risc ridicat de explozie, bomba fiind armată, iar învelişul focosului dezvelit şi se vedea cuiul percutor", a explicat Pleşca.

Proiectilul a fost transportat de către pirotehnişti într-un depozit, urmând să fie detonat într-un poligon special.

Reprezentanţii Regionalei CFR Timişoara au precizat că nu a fost afectată circulaţia trenurilor pe linia Arad-Bucureşti, care face parte din coridorul IV pan-european, pentru că în perioada intervenţiilor nu au trecut trenuri prin zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici