O dronă militară care a survolat şi spaţiul aerian românesc s-a prăbuşit în Croaţia. Reacţia Ministerului Apărării

  • Drona militară de producţie rusească şi aflată probabil în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi seară într-un parc al capitalei croate Zagreb, după ce survolat România şi Ungaria.
  • În spaţiul aerian naţional a fost pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute, potrivit MApN.
9778 afișări
Imaginea articolului O dronă militară care a survolat şi spaţiul aerian românesc s-a prăbuşit în Croaţia. Reacţia Ministerului Apărării

„Cu privire la informaţiile referitoare la evoluţia în spaţiul aerian al României, în cursul nopţii de joi, 10 martie, al unei aeronave fără pilot, facem următoarele precizări. Sistemul de supraveghere a spaţiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spaţiul aerian naţional pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute”, transmite MApN

Potrivit sursei citate, drona a intrat în spaţiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 şi a părăsit spaţiul aerian naţional în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

„Evoluţia acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spaţiul aerian naţional, viteza ridicată, înălţimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat şi condiţiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian”, conchide MApN.

O dronă militară de producţie rusească şi aflată probabil în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi seară într-un parc al capitalei croate Zagreb, după ce survolat România şi Ungaria, a declarat vineri premierul croat Andrej Plenkovic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici