Opt aeronave F-16 Fighting Falcon ale USAFE au ajuns vineri în Baza 86 Aeriană de la Borcea

Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) va participa, timp de aproximativ două săptămâni, începând de vineri, la misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele din cadrul Forţelor Aeriene Române în Baza 86 Aeriană de la Borcea.

3530 afișări
Imaginea articolului Opt aeronave F-16 Fighting Falcon ale USAFE au ajuns vineri în Baza 86 Aeriană de la Borcea

Opt aeronave F-16 Fighting Falcon ale USAFE au ajuns vineri în Baza 86 Aeriană de la Borcea

Potrivit Ministerului Apărtării Naţionale, detaşamentul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa este compus din aproximativ 150 de militari şi opt aeronave F-16 Fighting Falcon.

Aeronavele SUA vor executa, în această perioadă, şi misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, împreună cu aeronave româneşti şi cu cele ale detaşamentului Forţelor Aeriene Italiene, care se află în România din luna decembrie a anului trecut.

„Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, a transmis MApN.

Aeronavele americane au sosit vineri în Baza 86 Aeriană de la Borcea, unde se mai află, pentru perioada 8 - 17 februarie, încă 50 de militari şi patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici