Ponta: Italienii se simt în România ca în Italia anilor '90, în fiecare zi văd pe cineva cu cătuşe

Premierul Victor Ponta a declarat, cu prilejul recepţiei organizate de Ziua Naţională a Italiei, că italienii se simt în prezent chiar ca acasă în România, deoarece ţara le aminteşte de Italia anilor '90, când vedeau în fiecare zi un om politic sau un om de afaceri încătuşat.

843 afișări
Imaginea articolului Ponta: Italienii se simt în România ca în Italia anilor '90, în fiecare zi văd pe cineva cu cătuşe

Ponta: Italienii se simt în România ca în Italia anilor '90, în fiecare zi văd pe cineva cu cătuşe (Imagine: Shutterstock)

"Un prieten foarte drag îmi spunea că se simte în România aproape ca acasă, dar acum se simte chiar ca acasă, ca în Italia anilor 90, când, în fiecare zi, un om politic, un om de afaceri - cu cătuşe. Chiar ca acasă. Nu ar fi trebuit tradus asta...", a afirmat Ponta, marţi, la ambasada Italiei.

Ponta a arătat că a fost sfătuit de consilierii săi să nu vorbească în italiană, deoarece s-ar putea traduce altceva decât a vrut să spună, însă şi-a susţinut în final întregul discurs în limba italiană.

Şeful Executivul a mulţumit cu acest prilej investitorilor italieni pentru locurile de muncă pe care le-au creat pentru români şi a ţinut să-i asigure că Guvernul va continua "să reducă taxele".

În acest context, Ponta a glumit şi a spus că, odată cu reducerea la 9% a TVA la alimente, se va reduce şi preţul la pizza şi la paste, mai ales că fiica sa cea mică i-a cerut să ieftinească produsele respective, în timp ce fiul său i-a cerut preţuri mai mici pentru hamburgeri şi cartofi prăjiţi, iar soţia, Daciana, pentru produsele bio.

Cu prilejul Zilei Naţionale a Italiei, ambasdaorul Italiei la Bucureşti, Diego Brasioli, i-a decorat cu ordinul Steaua Italiei în grad de cavaler pe comisarul României Expo Milano 2015 şi pe consilierul premierului, omul de afaceri Dante Stein.

Brasioli a subliniat că nivelul schimburilor comerciale dintre Italia şi România în 2014 a atins valoarea totală record de 12,58 miliarde de euro, iar la sfârşitul anului trecut numărul societăţilor cu participare italiană a crescut cu 6,82% faţă de 2013, cu circa 1.799 noi societăţi cu participare italiană, estimându-se că societăţile italiene în România oferă locuri de muncă unui număr de peste 135.000 cetăţeni români.

Ambasadorul italiam a adăugat că intensitatea relaţiilor româno-italiene reiese şi din numărul legăturilor aeriene lunare dintre România şi Italia, care sunt peste 800, iar în România se poate zbura din peste 20 de oraşe italiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici