Precizările STS despre problemele semnalate la platforma pentru programare la vaccinare: "E în actualizare"

  • STS precizează că platforma pentru programare la vaccinare nu s-a blocat din cauza numărului mare de accesări, ci este în procedură de actualizare.
  • Precizările vin în contextul în care platforma nu poate fi accesată încă. Mai mult, mulţi medicii de familie spun că pacienţii îi sună continuu şi vor indicaţii despre momentul în care trebuie să facă programările.
2889 afișări
Imaginea articolului Precizările STS despre problemele semnalate la platforma pentru programare la vaccinare: "E în actualizare"

Precizările STS despre problemele semnalate la platforma pentru programare la vaccinare: E în actualizare

Referitor la funcţionarea platformei naţionale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS precizează că, întrucât trecerea de la prima etapă s-a realizat începând cu ora 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

„Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiştii STS desfăşoară activităţile tehnice necesare pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a platformei de programare la vaccinare”, arată STS.

Precizările vin în contextul în care platforma nu poate fi accesată încă. Mai mult, mulţi medicii de familie spun că pacienţii îi sună continuu şi vor indicaţii despre momentul în care trebuie să facă programările.

„În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă şi poate fi accesată la nivel naţional, în vederea programării pentru vaccinare. Procedura de transferare şi sincronizare a datelor şi serviciilor din aplicaţia utilizată pentru etapa 1 în aplicaţia dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat”, anunţă STS.

STS adaugă că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulţi peste 65 de ani şi bolnavi de afecţiuni cronice.

„Aplicaţia are o interfaţă îmbunătăţită, care să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor şi tuturor celor care doresc să se vaccineze”, a adăugat STS, după ce anterior preciza că platforma nu a funcţionat pentru transferul serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

„Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiştii STS desfăşoară activităţile tehnice necesare pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a platformei de programare la vaccinare”, arăta STS.

Precizările au venit în contextul în care platforma nu a putut fi accesată.

Referitor la acest subiect, ministrul Sănătăţii, Vlad Voivulescu, a declarat, înainte ca STS să anunţe că platforma funcţionează: „Sunt încă multe de recuperat. Am văzut câteva imagini, ştiu că sunt câteva zile de când colegii de la STS lucrează zi şi noapte. Este regretabil că nu funcţionează optim, dar se lucrează”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici