Primarul din Băile Herculane, arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu

Primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, şi secretara sa au fost arestaţi la domiciliu pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, fiind acuzaţi că au vândut unui om de afaceri, la preţuri subevaluate, mai multe imobile din oraş aparţinând municipalităţii.

1598 afișări
Imaginea articolului Primarul din Băile Herculane, arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu

Primarul din Băile Herculane, arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Tribunalul Caraş-Severin a dispus ca primarul din oraşul Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu (PSD), şi secretara acestuia, Aurelia Dumitrache, să fie arestaţi la domiciliu, în urma unor percheziţii făcute vineri la sediul primăriei.

Nicuşor Vasilescu este acuzat de abuz în serviciu (două acte materiale), iar Aurelia Dumitrache, de complicitate la abuz în serviciu (două acte materiale).

Ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciile Judeţene Caraş-Severin şi Mehedinţi, cu sprijinul Jandarmeriei Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor, au făcut, vineri, zece percheziţii la sediul Primăriei Băile Herculane, la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane din judeţul Caraş-Severin şi municipiul Bucureşti.

În urma percheziţiilor, primarul Nicuşor Vasilescu şi Aurelia Dumitrache au fost reţinuţi pentru 24 de ore, apoi au fost prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin.

"În referatul cu propunere de arestare întocmit de procurori s-a reţinut faptul că inculpaţii, în calitate de funcţionari ai Primăriei Băile Herculane, primar şi secretar, au înstrăinat, la preţuri subevaluate şi fără respectarea prevederilor legale, mai multe imobile aparţinând oraşului Băile Herculane", se arată în comunicatul citat.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar fi vândut mai multe imobile, terenuri şi clădiri din centrul istoric al oraşului Băile Herculane, la preţ foarte mic, unui om de afaceri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici