Proiectul spitalelor regionale ar putea rămâne fără finanţare

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Irinel Popescu, a afirmat, joi, că proiectul construcţiei spitalelor regionale ar putea rămâne fără finanţare din cauza crizei economice şi a apreciat că pentru proiecte din domenii prioritare ar putea fi obţinute fonduri de la Banca Mondială.

9 afișări
Imaginea articolului Proiectul spitalelor regionale ar putea rămâne fără finanţare

Proiectul spitalelor regionale ar putea rămâne fără finanţare

Irinel Popescu a declarat, într-o conferinţă de presă la Craiova, că există pericolul ca proiectul construirii a opt spitale regionale de urgenţă să rămână fără finanţare.

"E un pericol foarte mare să rămână fără finanţare. Acum ne întoarcem la campanie, când eu am susţinut foarte tare acest proiect. Bineînţeles că acest spital a fost una dintre priorităţile mele. Nu ne apărat ca o dorinţă a mea, dar era şi este o mare dorinţă a colegilor mei de aici, de la Craiova, care nu şi-au schimbat părerea”, a spus Irinel Popescu.

El susţine că decizia în cazul spitalelor regionale aparţine Ministerului Sănătăţii, Craiova fiind unul dintre oraşele în care se va construi o astfel de unitate medicală, în condiţiile în care va exista finanţare.

Irinel Popescu a spus că ar putea fi luate fonduri de la forurile monetare internaţionale pentru susţinerea unor proiecte din domenii prioritare, cum sunt sănătatea şi educaţia.

"Pentru astfel de proiecte există însă Banca Mondială şi Fondul Monetar şi am înţeles că se doreşte să se apeleze la aceste instituţii pentru a nu opri proiectele în derulare. De la bugetul de stat este foarte posibil să nu existe bani pentru ele. Personal, mă simt obligat faţă de omul bolnav pe care-l văd la vizită în fiecare dimineaţă la spital. Deci poate că ridicarea unui nou spital regional mai poate să aştepte şi facem între timp nişte modernizări. Dar acel om care are de multe ori un cancer sau chiar o boală mai uşoară, dar care necesită tratament, el nu mai poate să aştepte. De acea dacă analizăm priorităţi, pacientul este prima prioritate", a mai spus Irinel Popescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici