PSD va cere Guvernului un program de locuinţe sociale

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a declarat, luni, că programul "Prima Casă" se adresează în principal celor cu venituri peste medie, el precizând că PSD va solicita Guvernului lansarea, în paralel, a unui program de locuinţe cu chirie, pentru tineri cu venituri modeste.

19 afișări
Imaginea articolului PSD va cere Guvernului un program de locuinţe sociale

PSD va cere Guvernului un program de locuinţe sociale (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un pas bun această iniţiativă, Prima Casă, pe care am susţinut-o, dar această iniţiativă se adresează în principal celor cu venituri peste medie. Pe noi ne interesează şi un program de construcţie de locuinţe, pentru tineri, cu chirie, şi considerăm că imediat după ce vom perfecta acordul şi cu Comisia Europeană şi vom şti pe ce bani ne bazăm în acest an, vom solicita Guvernului lansarea unui program masiv de locuinţe cu chirie pentru tineri şi pentru scopuri sociale care, împreună cu programul Prima Casă, să reprezinte un adevărat stimulent pentru dezvoltarea sectorului de construcţii, relansare economică şi acces la locuinţe pentru cei cu venituri modeste", a spus Geoană.

El a arătat că prin acest program PSD încearcă să identifice un răspuns pentru categoriile de tineri care au venituri mai modeste.

"Este bine că s-a găsit acest proiect (Prima Casă, n.r.) pe care l-am propus pentru a putea să ajutăm şi familia tânără dar şi sistemul de construcţii şi sistemul bancar, dar pe fond obligaţia statului român, neschitată de prea mulţi ani, este construcţia unui fond locativ social pe care să putem să-l oferim cu chirie subvenţionată pentru familiile tinere, care nu au resursele să se împumute la bancă şi, pe măsură ce se întremează financiar, pot să cumpere aceste locuinţe. Acesta ar fi adevăratul progam de relansare al construcţiilor şi al economiei româneşti", a adăugat Geoană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici