Radu Timofte, fostul director al SRI, a murit

Radu Timofte, fost director al SRI, a încetat din viaţă, luni dimineaţă, la vârsta de 60 de ani. Fostul director al SRI suferea de leucemie. Timofte a fost, din 1990, preşedinte al CFSN şi CPUN Roman, Neamţ, iar în perioada 1990 - 2000 a fost senator PDSR.

768 afișări
Imaginea articolului Radu Timofte, fostul director al SRI, a murit

Radu Timofte, fostul director al SRI, a murit

El a fost director al SRI, în perioada 2001-2006, demisionând din cauza situaţiei create în urma eliberării lui Omar Hayssam.

Timofte fusese trimis in judecată de procurorii DNA, în 29 iunie, alături de alţi patru foşti şi actuali angajaţi ai Serviciului, sub acuzaţiile de fals şi abuz în serviciu în legătură cu achiziţionarea locuinţei de serviciu.

Fostul şef al SRI era acuzat de procurorii anticorupţie că a cerut un apartament cu şase camere, dependinţe şi terasă, în Bucureşti, deşi locuia doar cu soţia şi avea un imobil în oraşul Roman,
iar cei trei copii deţineau fiecare apartamente în Capitală.

Video Stirileprotv.ro

SRI: Timofte pleacă dintre noi cu discreţia a cărei dovadă a făcut-o permanent

Serviciul Român de Informaţii anunţă "cu adânc regret" dispariţia lui Radu Timofte, menţionând că prin personalitatea şi activitatea sa, fostul director al Serviciului a oferit "un model de ataşament faţă de ţară şi de valorile democraţiei".

"Domnul Alexandru Radu Timofte s-a aflat permanent în rândul promotorilor intereselor româneşti de apărare şi securitate naţională prin întreaga sa activitate. Prin personalitatea şi activitatea sa, domnul Alexandru Radu Timofte a oferit un model de ataşament faţă de ţară şi de valorile democraţiei. Domnul Alexandru Radu Timofte pleacă dintre noi cu discreţia a cărei dovadă a făcut-o permanent. Conducerea Serviciului Român de Informaţii, împreună cu personalul instituţiei, deplâng dispariţia domnului Alexandru Radu Timofte şi sunt alături de soţia şi copiii acestuia în aceste triste împrejurări", se arată într-un comunicat al Serviciului remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici