Suceava: 54 de percheziţii într-un dosar de contrabandă cu ţigări cu prejudiciu de 2,5 milioane lei. 20 de persoane au fost reţinute

Douăzeci de persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Suceava în urma celor 54 de percheziţii efectuate, vineri, în dosarul de contrabandă cu ţigări cu un prejudiciu de 2,5 milioane de lei.

209 afișări
Imaginea articolului Suceava: 54 de percheziţii într-un dosar de contrabandă cu ţigări cu prejudiciu de 2,5 milioane lei. 20 de persoane au fost reţinute

Suceava: 54 de percheziţii într-un dosar de contrabandă cu ţigări cu prejudiciu de 2,5 milioane lei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, la sediul DIICOT Suceava au fost audiate 20 de persoane implicate în dosarul de contrabandă cu ţigări, aceastea fiind ulterior reţinute pentru 24 de ore.

Persoanele implicate în acest dosar sunt bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă în perioada 2014-2015, iar prejudiciul estimat depăşeşte 2.500.000 de lei.

În acest caz au fost făcute, vineri, 42 de percheziţii în judeţul Suceava şi 12 în judeţele Iaşi, Vaslui, Prahova, Olt şi Brăila, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF şi IGJR.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi confiscate 680.000 de ţigarete de contrabandă şi au fost indisponibilizate patru autovehicule, 76 de telefoane mobile, sume de bani şi băuturi alcoolice, dar şi documente şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Anchetatorii urmează să stabilească gradul de participaţie al persoanelor implicate şi apoi să propună instanţei măsuri preventive faţă de acestea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici