Un bloc din Arad a fost evacuat în urma unui incendiu. Zeci de persoane au primit îngrijiri din cauza fumului

Un bloc din centrul municipiului Arad a fost evacuat, în noaptea de luni spre marţi, din cauza unui incendiu izbucnit într-un apartament, iar peste 80 de locatari au ieşit în stradă din cauza fumului dens, zeci de persoane având nevoie de îngrijiri medicale după ce au inhalat fum.

512 afișări
Imaginea articolului Un bloc din Arad a fost evacuat în urma unui incendiu. Zeci de persoane au primit îngrijiri din cauza fumului

Un bloc din Arad a fost evacuat în urma unui incendiu. Zeci de persoane au primit îngrijiri din cauza fumului (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Incendiul izbucnit într-un apartament din Arad, în urma căruia zeci de locatari ai blocului au fost evacuaţi, a fost provocat de proprietara locuinţei, iar femeia, despre care vecinii afirmă că este bolnavă psihic, a fost internată şi riscă să fie cercetată penal pentru distrugere prin incendiere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat, marţi, că incendiul care a cuprins un apartament dintr-un bloc din Arad a fost provocat de proprietara locuinţei, care în mod intenţionat a dat foc unui obiect.

Locatarii blocului cu 85 de apartamente afirmă că proprietara locuinţei incendiate, care are 72 de ani, ar fi bolnavă psihic şi aduna în casă cartoane, ambalaje din plastic, textile şi alte produse uşor inflamabile.

"E o pensionară bolnavă, care a fost profesoară de limba franceză. Adună de ani de zile gunoaie şi am făcut reclamaţii la autorităţi, dar fără rezultat. Ne era frică de un incendiu şi nu am scăpat”, a declarat un vecin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Camelia Tuduce, femeia va fi cercetată penal pentru distrugere prin incendiere, dar numai dacă medicii vor stabili că a avut discernământ, ea fiind internată la un spital de psihiatrie.

Referitor la locatarii care au fost transportaţi la spital în urma incendiului, după ce s-au intoxicat cu frum, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Adrian Wiener, a spus că 14 persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe până dimineaţă.

"În toate cazurile a fost vorba de intoxicaţii acute cu monoxid de carbon, dar nu a fost necesară internarea, pacienţii fiind îngrijiţi la Urgenţe, unde au primit supliment de oxigen până la stabilizare”, a declarat Wiener.

Incendiul s-a produs într-un apartament de la parterul unui bloc aflat în vecinătatea sediului Consiliului Judeţean Arad, iar fumul dens i-a alertat pe unii locatari, o parte ieşind din imobil şi sunând la 112. Numeroase persoane, mai ales vârstnici şi bolnavi, au fost scoase pe braţe de către pompieri şi cu măşti de oxigen pe faţă. Alţi locatari au fost nevoiţi să-şi pună prosoape umede pe feţe pentru a putea respira până la părăsirea clădirii, în timp ce pompierii au spart ferestrele de la casa scării pentru evacuarea fumului.

La locul incendiului, poliţiştii au închis întreaga stradă, pentru a face loc echipelor de intervenţie, care au acţionat câteva ore, până spre dimineaţă.

Apartamentul în care a izbucnit incendiul a fost distrus, în timp ce restul locuinţelor au fost afectate de fum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici