Un fost şef al Poliţiei Române a fost numit secretar de stat în MAI

Bogdan Despescu, fostul şef al Poliţiei Române, a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban. Dumitru-Daniel Chirilă a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în MAI, tot în urma unei decizii a premierului.

4272 afișări
Imaginea articolului Un fost şef al Poliţiei Române a fost numit secretar de stat în MAI

Un fost şef al Poliţiei Române a fost numit secretar de stat în MAI

Premierul Ludovic Orban l-a numit secretar de stat în MAI pe Bogdan Despescu, fost şef al Poliţiei Române. Pe de altă parte, potrivit unei decizii a premierului, Dumitru-Daniel Chirilă a fost eliberat din funcţia de secretar de stat din MAI.

Bogdan Despescu a fost eliberat din funcţia de şef al Poliţiei Române la începutul anului 2018, la propunerea lui Carmen Dan, ministru de Interne la acel moment. Demersul a venit după ce a izbucnit cazul poliţistului acuzat de agresiune sexuală.

Ulterior, Bogdan Despescu a transmis un mesaj colegilor săi, în care a spus că în cazul de mai sus a acţionat corect. Acest lucru se arată şi în cercetarea disciplinară efectuată pe numele său la cererea conducerii MAI.

Concluziile cercetării disciplinare subliniază că faţă de Bogdan Despescu, chestor de poliţie, nu se poate stabili vreo vinovăţie.

„Ofiţerul a depus toate diligenţele, pe momente operative, dispunând de îndată, măsurile considerate utile în realizarea anchetei ce se derula pentru depistarea şi tragerea la răspundere penală a autorului”, arată sursa citată.

În urma analizei efectuate, nu sunt întrunite elementele constitutive ale abaterilor disciplinare prevăzute de Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, mai spun concluziile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici