Un grup de români întorşi din Spania, blocat la Nădlac (Video)

Un grup de români care au revenit în ţară este blocat în vama arădeană Nădlac de aproximativ 24 de ore, în urma unor neînţelegeri cu proprietarul firmei de transport care trebuia să îi ducă pe pasageri la Craiova.

48 afișări
Imaginea articolului Un grup de români întorşi din Spania, blocat la Nădlac (Video)

Un grup de români întorşi din Spania, blocat la Nădlac

Cei 19 pasageri spun că au plecat din Spania duminică seară cu autocarul unei firme de transport din România, care trebuia să îi ducă până la Craiova contra sumei de 80 de euro de persoană.

Conform relatărilor pasagerilor, autocarul a fost oprit de către autorităţile de frontieră italiene, la graniţa cu Slovenia, pentru a aplica o amendă şoferilor din cauza unor defecţiuni constatate la autovehicul.

"Dacă nu se plătea pe loc amenda de 2.800 de euro, autocarul ar fi fost sechestrat şi noi blocaţi acolo. Ne-am înţeles cu cei doi şoferi că adunăm bani şi plătim, urmând ca proprietarul firmei de transport să ne aştepte la Nădlac pentru a ne achita suma", povesteşte o pasageră.

Ajunşi la Nădlac miercuri după-amiază, călătorii le-au cerut şoferilor să le înapoieze banii întrucât proprietarul firmei de transport nu a venit la întâlnire.

"Şoferii au spus că merg la toaletă şi au dispărut, iar noi stăm acum în Nădlac blocaţi pentru că nu avem cum să mergem mai departe la Craiova", a spus un alt pasager.

Un reprezentant al firmei de transport a ajuns la Nădlac joi la prânz, însă nu a adus cu el suma de bani pe care pasagerii spun că le-o datorează. Din această cauză, pasagerii nu vor să plece din Nădlac spre Craiova până nu li se restituie suma.

"Şoferii au fugit spunând că au fost ameninţaţi de pasageri cu un cuţit. Voi încerca să aduc un şofer de la Arad pentru a-i transporta cu acelaşi autocar până la Craiova. Ulterior, mă voi înţelege cu pasagerii să le plătesc banii peste câteva zile", a declarat reprezentantul firmei, Nicolae Dobre.

Călătorii vor mai trebui să aştepte în apropierea vămii Nădlac până când firma de transport va reuşi să angajeze un alt şofer pentru terminarea cursei. Unii dintre ei spun însă că vor da în judecată compania pentru că nu i-a transportat la timp la Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici