"Trădătorul" Bilardo şi "mincinosul" Grondona îi răspund lui Maradona

Preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal, Julio Grondona, şi managerul Carlos Bilardo au respins joi acuzaţiile fostului selecţioner Diego Maradona, care l-a calificat drept "mincinos" pe primul şi "trădător" pe al doilea, după ce AFA a anunţat că renunţă la serviciile sale.

13 afișări
Imaginea articolului "Trădătorul" Bilardo şi "mincinosul" Grondona îi răspund lui Maradona

"Trădătorul" Bilardo şi "mincinosul" Grondona îi răspund lui Maradona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt sigur că nu el este vinovatul, ci anturajul său. L-am apărat şi voi continua să-l apăr pe Maradona până la moarte", a declarat Bilardo, în cadrul unei emisiuni pe care o realizează la un post de radio, adăugând că săptămâna viitoare va încerca să organizeze o conferinţă de presă, în care va spune adevărul despre echipa naţională a Argentinei.

Tehnicianul Diego Maradona, căruia federaţia argentiniană a decis să nu îi prelungească acordul de selecţioner, a spus miercuri că a fost "minţit" de preşedintele forului, Julio Grondona, şi "trădat" de managerul Carlos Bilardo. "Grondona mi-a spus, după eliminarea de la Cupa Mondială (n.r. - în sferturile de finală), în faţa martorilor şi a jucătorilor, că este foarte mulţumit de munca efectuată şi că vrea să rămân. La revenirea în Argentina, lucrurile au luat o turnură bizară, iar luni m-am întâlnit cu Grondona. După cinci minute, mi-a spus că el ar vrea ca eu să rămân, dar că şapte persoane din staful meu tehnic nu trebuie să continue. Când îmi spune aşa ceva vrea să spună că nu vrea să rămân. Ştie că este imposibil să rămân fără colaboratorii mei. Bilardo a lucrat din umbră pentru a mă da afară", a spus Maradona.

Carlos Bilardo, care i-a fost antrenor lui Maradona la ediţiile din 1986 şi 1990 ale Cupei Mondiale, este singurul membru al stafului tehnic al naţionalei care şi-a păstrat funcţia, după ce în urmă cu un an el jura că va pleca de la conducerea naţionalei dacă Maradona va fi dat afară.

"După meciul cu Bolivia (n.r. - din preliminariile CM), au vrut să ne dea afară pe toţi. Atunci am spus într-adevăr că dacă Diego renunţă, voi pleca şi eu cu el. Acum, eu rămân, pentru că vreau să rezolv unele lucruri la naţională. Dacă l-ar fi dat afară pe Diego, aş fi plecat şi eu, dar pe Diego nu l-au dat afară...", a spus Bilardo.

La rândul său, Grondona a declarat că el a fost cel care a cerut ca Bilardo să continue. "El are contract până în 2011 şi, din punctul meu de vedere, nu există nicio trădare. Regret că Maradona a plecat, deoarece este foarte trist, însă nu l-am minţit pe Maradona. I-am spus la Pretoria că sunt mulţumit şi că trebuie să continue, însă condiţiile nu puteau fi aceleaşi şi trebuia să facă unele schimbări", a precizat preşedintele AFA, care a negat că i-ar fi spus lui Maradona că trebuie să renunţe la şapte colaboratori.

Federaţia Argentiniană de Fotbal a decis, marţi, să nu-i prelungească contractul selecţionerului Diego Armando Maradona, la trei săptămâni după eliminarea de la Cupa Mondială din Africa de Sud.

Maradona, care ocupa funcţia de selecţioner din octombrie 2008, va fi înlocuit provizoriu cu antrenorul echipei under-20 a Argentinei, Sergio Batista. Acesta va conduce prima reprezentativă în partida amicală cu Irlanda, care va avea loc la 11 august, la Dublin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici