UEFA investighează jucătoarele irlandeze din cauza unor scandări pro-IRA

UEFA a deschis o investigaţie privind „un potenţial comportament inadecvat" al jucătoarelor din Republica Irlanda pentru că au cântat un cântec care făcea referire la IRA după calificarea la prima lor Cupă Mondială feminină, a anunţat joi forul de conducere, citat de Reuters.

97 afișări
Imaginea articolului UEFA investighează jucătoarele irlandeze din cauza unor scandări pro-IRA

O înregistrare video postată pe reţelele de socializare după victoria Irlandei cu 1-0 împotriva Scoţiei, marţi, în meciul de baraj, a arătat echipa cântând un slogan de susţinere a armatei paramilitare irlandeze republicane care a încercat să pună capăt dominaţiei britanice în Irlanda de Nord.

Managerul Irlandei, Vera Pauw, şi federaţia de fotbal a ţării (FAI) şi-au cerut scuze pentru incident.

Pauw a declarat că jucătoarele sunt devastate, iar cea care a postat videoclipul „plânge în camera ei pentru că a rănit oameni şi nu a vrut să facă asta niciodată".

„Am făcut ceva care a rănit oamenii şi nu este o scuză că nu am vrut să rănim pe nimeni. Nu este o scuză faptul că sărbătoream", a spus Pauw.

"Este greşit, nu ar fi trebuit să o facem şi nu o vom mai face niciodată".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
uefa,
ira,
fotbal feminin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici