NASA a creat un robot asemănător unui şarpe care să se strecoare pe o lună a lui Saturn în căutarea unor forme de viaţă

Există forme de viaţă în sistemul solar, în afara Pământului? Un nou robot asemănător unui şarpe ar putea fi cel care va afla.

3205 afișări
Imaginea articolului NASA a creat un robot asemănător unui şarpe care să se strecoare pe o lună a lui Saturn în căutarea unor forme de viaţă

Exobiology Extant Life Surveyor (EELS) este dezvoltat de NASA pentru o misiune spaţială către Enceladus, una dintre cele 83 de luni ale lui Saturn, cunoscută pentru suprafaţa sa îngheţată, care este cea mai albă şi mai reflectorizantă din sistemul solar. Se crede că sub gheaţă se află un ocean lichid, ceea ce a determinat continuarea cercetărilor pentru a afla dacă există viaţă în interiorul acesteia.

EELS este un "robot autopropulsat, asemănător unui şarpe", alcătuit din segmente cu "unităţi de propulsie rotative, primele de acest fel", care îi permit să se agaţe de suprafeţe şi să se deplaseze sub apă. Speranţa este că şarpele robot va putea să se strecoare prin orificiile de ventilaţie de la suprafaţa lui Enceladus pentru a ajunge în oceanul de dedesubt, relatează CBS News.

Robotul de aproape 5 metri şi 220 de kilograme este supus unor teste extinse în diferite medii pentru a se asigura că este pregătit pentru această misiune. "Capul" şarpelui va dispune de o tehnologie care îi va permite lui EELS să capteze lumea în 3D şi să trimită imagini video în timp real operatorilor. Între timp, corpul său va fi capabil să transporte şi să desfăşoare o sarcină utilă ştiinţifică care ar putea permite oamenilor de ştiinţă să capteze presiunea, conductivitatea electrică şi temperatura subsolului.

Toamna trecută, acesta a fost supus unor teste la gheţarul Athabasca din Parcul Naţional Jasper din Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici