Scurtmetraje de Paul Negoescu şi Adrian Sitaru, în competiţie la Berlinale Shorts

Scurtmetrajele "Derby", de Paul Negoescu, şi "Colivia", de Adrian Sitaru, concurează în programul Berlinale Shorts al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, ce se desfăşoară între 11 şi 21 februarie, informează site-ul evenimentului.

71 afișări
Imaginea articolului Scurtmetraje de Paul Negoescu şi Adrian Sitaru, în competiţie la Berlinale Shorts

Scurtmetraje de Paul Negoescu şi Adrian Sitaru, în competiţie la Berlinale Shorts (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scurtmetrajele au fost alese din 2.600 de filme candidate. În total, au fost selectate 25 de filme din 15 ţări, ele concurând pentru Ursul de Aur, o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film din 2010 şi un grant DAAD.

În afara competiţiei va rula scurtmetrajul japonezului Akihito Izuhara "Akai Mori no Uta/ The Song of Red Forest".

Juriul Berlinale Shorts este format din producătorul Zita Carvalhosa, redactorul-şef al revistei Spex, Max Dax, şi regizorul polonez Xawery Zulawksi.

Ceremonia de acordare a premiilor Berlinale Shorts va avea loc pe 16 februarie.

"Colivia", de Adrian Sitaru - care, anul trecut, a debutat în lungmetraj, cu "Pescuit sportiv" - spune povestea unui copil care găseşte pe stradă o vrabie bolnavă şi se luptă să îşi convingă părinţii să accepte pasărea. Din distribuţia filmului fac parte Adrian Titieni şi Clara Vodă.

Scurtmetrajul "Derby", de Paul Negoescu, îl prezintă pe Mircea, care, într-o seară, îşi aude fiica de 15 ani făcând sex cu prietenul ei în camera alăturată.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, aflat, în 2010, la cea de-a 60-a ediţie, este unul dintre cele mai mari evenimente de gen şi găzduieşte premiere ale unora dintre cei mai mari autori.

Printre filmele anunţate în competiţia Berlinalei de anul acesta se numără "The Ghost Writer" de Roman Polanski, şi "Shutter Island" de Martin Scorsese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici