Directorul de dezvoltare al emag.ro îşi vinde participaţia către grupul Naspers şi Iulian Stanciu

Directorul de dezvoltare al Dante International (emag.ro), Radu Apostolescu, a decis să vândă pachetul de acţiuni deţinut către grupul Naspers şi Iulian Stanciu, transferul titlurilor urmând să aibă loc în perioada următoare.

445 afișări
Imaginea articolului Directorul de dezvoltare al emag.ro îşi vinde participaţia către grupul Naspers şi Iulian Stanciu

Directorul de dezvoltare al emag.ro îşi vinde participaţia către grupul Naspers şi Iulian Stanciu

În prezent, magazinul online emag.ro este deţinut de Dante International, al cărei acţionar principal este grupul sud-african Naspers - 70%, alături de Iulian Stanciu - 21,6% şi Radu Apostolescu - 8,4%.

"emag.ro, cel mai mare magazin online din regiune, anunţă modificarea de acţionariat prin decizia lui Radu Apostolescu de a-şi vinde participaţia de 8,4%. Acţiunile deţinute de acesta vor fi preluate în perioada următoare de către Iulian Stanciu şi de grupul Naspers", se arată într-un comunicat al Dante International remis MEDIAFAX.

Valoarea tranzacţiei nu a fost data publicităţii.

Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de birotică, emag.ro este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piaţa românească.

Pentru acest an, retailerul online estimează vânzări de peste 260 milioane de euro, în creştere cu mai mult de 40% faţă de 2013.

Grupul sud-african Naspers a intrat în acţionariatul Dante în iulie 2012, când a preluat 70% din acţiuni.

La acea vreme, Dante International avea ca acţionari Asesoft Distribution - 80,67%, Radu Apostolescu - 16,33% şi Asesoft Web - 3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici